Sport / Nogomet

Žitnjak: Prioritet je rezultat, zato je najvažnije zadržati momčad na okupu

Žitnjak: Prioritet je rezultat, zato je najvažnije zadržati momčad na okupu

Osječki prvoligaš valjda nikada u povijesti nije bio pasivniji u jednom prijelaznom roku negoli je to slučaj ove zime. Dobro ili loše? Iskreno, smatramo to dobrim jer je u zimskim prijalznim rokovima Osijek rijetko kada osnažio svoje redove.

Češće se događalo da mu odu važni igrači. Ako ćemo tu pasivnost promatrati iz tog kuta onda je to uredu. Bijelo-plavi će u proljetnom dijelu sezone imati ozbiljnu mogućnost dohvatiti Europu nakon 10 godina, pa će treneru Vladi Biliću svakako pomoći spoznaja da će na okupu imati iste snage kao i jesenas, još i ojačane povratkom ozlijeđenih igrača (Kurtović, Jugović). Ipak, dok god prijelazni rok traje ne treba prekrižiti mogućnost da netko i napusti Gradski vrt. Bilo je nekih priča oko Tomislava Šorše i Gorana Ljubojevića, ali kako su krenule pripreme one su utihnule.

- U ovom trenutku nemamo nikakve konkretne ponude za naše igrače. S obzirom na to da imamo visoke rezultatske ambicije u nastavku sezone ne bi niti bilo dobro da nam ode netko od igrača iz udarne postave. Jasno, s druge strane jedan malo bolji transfer bismo prihvatili s obzirom na nedostatak novca. Ipak, u ovom trenutku prioritet nam je napraviti rezultat i zato je dobro što je velika vjerojatnost da ćemo ostati na okupu, kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

 

os zrinjski_495_8

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Treba znati i još jednu stvari. Prijelazni rok završava 31. siječnja, ali to se odnosi samo na europske klubove. Rusi, Kinezi, Bliski i Daleki Istok imaju nešto duže rokove (do polovice ožujka), a to su destinacije koje pokazuju više zanimanja za hrvatske igrače nego Europa. Dakle, ni kraj siječnja ne mora značiti da će Osijek zadržati sve svoje adute. Ipak, bilo bi i te kako dobro da se to dogodi jer Osijek je u polufinalu Kupa i ako okolnosti budu očekivane (plasman Dinama u finale Kupa nap.a.) do osiguravanja izlaska na europsku scenu treba mu jedan korak koji u sebi sadrži eliminaciju Cibalije. Nije to lak posao, ali nije ni nemoguća misija. Osim toga ne treba prekrižiti ni prvenstvo jer treće mjesto je daleko pet bodova, a to je definitivno dostižno.

Jasno, kad smo već kod prijelaznog roka treba, onako, usput pitati hoće li možda neko novo lice aterirati u Osijekovu svlačionicu.

- To nije objektivno u ovom trenutku, kratko će Žitnjak. Popričao je on s Igorom Budišom koji zatvara poziciju lijevog bočnog, ali nije mu imao što ponuditi. Klub još nema čelništvo, a u takvim okolnostima nemoguće je realizirati bilo kakve dolaske. Možda je ovakvo stanje u Gradskom vrtu došlo u nezgodnom trenutku jer ove zime je, kao rijetko kada, tržište nudilo dosta zanimljivih igrača koje se moglo dobiti bez odštete. Neki od njih bi sigurno bili pojačanja za Osijek, ali...

 

os zrinjski_495_5

[blockquote]PRIJIĆ I KAĆUNIĆ NA PROBI U TATABAYNI

Igor Prijić i Toni Kaćunić koji su na početku zimskih priprema otpisani iz osječkog prvoligaša pokušat će sreću pronaći u inozemstvu.

- Otpisali smo ih, ali s obzirom na to da su oni igrači pod ugovorom naša je dužnost voditi brigu o njima. Tako smo im ponudili mogućnost da se nametnu mađarskom drugoligašu Tatabayni. Riječ je o klubu koji je podružnica Videotona, a njih dvojica će provesti određeno vrijeme na njihovim pripremama u Istri. Nadamo se da će se uspjeti nametnuti, kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

O kondicijama mogućeg transfera još se ništa ne zna, ali valja pretpostaviti da će ih Osijek pustiti bez odštete u zamjenu za oprost dijela i cijelokupnog duga koji ima prema njima dvojici.[/blockquote]

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!