Sport / Nogomet

Vedran Jugović: Želim već ove godine zaigrati u Europi

Vedran Jugović: Želim već ove godine zaigrati u Europi

Nogometaši Osijeka jučer su imali slobodan dan, drugi od početka priprema prošlog ponedjeljka. Bez obzira na to što nitko nije zapušten stigao na pripreme, ipak je dan oslobođen napornih treninga dobro došao svim igračima.

Bit će to i dodatna prilika za oporavak nekolicini koja je zbog lakših tegoba bila na poštedi posljednjih nekoliko dana, a koji bi, prema najavi trenera Vlade Bilića, od danas također trebali biti u punom pogonu. U tu manju skupinu ne ulazi Vedran Jugović, koji je normalno i bez posljedica odrađivao treninge prošlog tjedna.

- Nakupilo se umora ovih nekoliko dana priprema, noge su teške, tako da je ovaj dan odmora dobro došao svima. Već danas nastavljamo normalan ritam treninga - pojašnjavao je veznjak bijelo-plavih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sigurno je da su i on i suigrači nakon treninga na podizanju snage, jedva dočekali međusobnu utakmicu, koju su odigrali u subotu kada su igrali svi, osim igrača na poštedi, a rezultat je nakon 2x30 minuta glasio 4:4.

I trenera Bilića, ali i samog Jugovića raduje što je početak priprema prošao bez novih zdravstvenih tegoba za ovog 22-godišnjaka. Nakon tromjesečne stanke zbog šivanja meniska desnog koljena, Jugović se vratio na terene krajem jesenskog dijela sezone, ali se tada činilo da problem nije do kraja riješen. Nakon tih nekoliko utakmica osjećao je bolove te se činilo kako će se morati podvrgnuti novoj operaciji. No ona, srećom, ipak neće biti potrebna, što potvrđuje i prvi tjedan treninga koje je odradio normalno.

- Istina je, bilo je problema s koljenom i tijekom stanke, išao sam na kontrole te je bila moguća i nova operacija. Ipak, za sada sve ide u najboljem redu. Povremeno me malo zaboli, ali na to se moram naviknuti.

I on i suigrači vjerojatno nestrpljivo iščekuju drugu fazu priprema, da što prije prođe ovaj uvodni dio, u kojima je naglasak na snazi.

- Tako je, svima je ova prva faza malo monotona, jer radije želimo raditi s loptom. Međutim, jasno nam je da je moramo proći, kako bismo na ovu bazu kasnije mogli nadograđivati, a i rizik od ozljeda je manji. Vjerujem da je upravo ovaj prvi tjedan bio najteži, što se tiče tih dugih trkačkih dionica, kasnije će na red ipak doći one kraće, za eksplozivnost. U svakom slučaju, od Međugorja će puno toga biti lakše, više ćemo raditi s loptom i uigravati se za nastavak prvenstva.

Jugović s Osijekom ima ugovor do ljeta 2013. godine i klub sigurno na njemu u skorijoj budućnosti planira nešto zaraditi, no to se vjerojatno neće dogoditi ove zime.

- Zanimanja trenutno nema, ali to je i normalno jer sam odigrao tek posljednjih četiri-pet utakmica jesenas nakon duže stanke zbog ozljede. A i recesija je svuda, znamo dobro da se danas nigdje nije lako prodati. Naravno da je svima nama cilj zaigrati vani, i zbog bolje lige, ali i radi osiguranja egzistencije, jer je situacija u HNL-u sve samo ne idealna. No ne opterećujem se mogućim transferom. Bitno mi je dobro se spremiti i na proljeće odigrati što bolje. Stalno sam pričao kako bih volio s Osijekom zaigrati u Europi i nadam se da će mi se ta želja i ostvariti ove godine. Zato sam potpuno koncentriran samo na Osijek

Glas Slavonije

 


Izdvojeno

Reci što misliš!