Sport / Nogomet

Bijelo plavi započeli pripreme za nastavak sezone

Bijelo plavi započeli pripreme za nastavak sezone

Nogometaši Osijeka jučer ujutro krenuli su se pripremati za drugi dio sezone. Prvoj prozivci trenera Vlade Bilića odazvali su se svi igrači pod ugovorom, njih 29, a u odnosu na jesenski dio sezone, jedino je izostao Dario Zahora, koji će sporazumno raskinuti ugovor i potražiti novu sredinu.

Situacija u klubu daleko je od idealne, na što je u uvodnim riječima igrače podsjetila i v.d. direktorica Valentina Koprivnjak. Poznato je da osječki prvoligaš nije u situaciji da može dovoditi igrače sa strane pa će trener Bilić i u proljetnom dijelu sezone računati isključivo na igrače koji su u kadru bili i jesenas. Doduše, nije isključeno da netko ne napusti Gradski vrt.

Zanimanja za neke igrače je bilo, ali ne i konkretnih ponuda, no do kraja siječnja ostalo je dovoljno vremena da neka i “sleti”. Popravilo bi to malo financijsko stanje kluba, ali, naravno, i oslabjelo momčad, koja se u nastavku prvenstva bori za izlazak u Europu. Peto mjesto nakon jesenskog dijela sezone te polufinale Kupa lijepa su najava proljeća, što je potvrdio i prvi čovjek struke osječkog prvoligaša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Naravno da motiv i drži ovu momčad, u prvenstvu i Kupu borit ćemo se za izlazak u Europu. Lakši je put kroz Kup, iako nas ondje očekuju teški i neizvjesni susreti s Cibalijom, gdje su šanse podjednake. Tko bude imao više znanja, moći, ali i sportske sreće, plasirat će se u finale, a ja se nadam da ćemo to biti mi - rekao je trener Bilić.

cb4ac0635c87bc400124e7fb53c1fe44.jpg

Naravno da “bijelo-plavi” ne misle zapostaviti ni prvenstvo. Peto mjesto donosi ljepši pogled na tablicu, a ni Split ni Slaven Belupo nisu previše odmaknuli, razmak do njih samo je pet bodova.

- Potrudit ćemo se ostati bar na ovom mjestu na kojem smo završili polusezonu. Mislim da je Osijek bio prepoznatljiv. Što se kadra tiče, nema nikakvih promjena ni za dolaske ni za odlaske i nadam se da ćemo biti jednako učinkoviti i na proljeće, ako ne i bolji.
Poznato je da će se prvi dio priprema odraditi u Osijeku, gdje će se trenirati uglavnom dva puta dnevno. Potom 21. siječnja slijedi odlazak u Međugorje, gdje su u planu četiri prijateljske utakmice.

- Već smo dogovorili dvije, protiv Cibalije i Širokog Brijega, a ondje ćemo naći još dva protivnika. To će biti sasvim dovoljno da igrači izbruse formu i da se iskristalizira momčad.

Kako diše svlačionica na početku priprema, prenio je kapetan Ivo Smoje.

- Svi mi igrači optimisti smo da će se ovo dobro razviti, da ćemo imati normalne uvjete za pripreme i nastavak sezone te da ćemo ostvariti odlične rezultate. Atmosfera u svlačionici je odlična, vesela, što se nas tiče, nema nikakvih problema. Puni smo motiva za drugi dio sezone, a najveći je Kup. Svi smo usmjereni na to. Naravno, i prvenstvo nam je bitno, ali Kup je prioritet. Neki su se igrači oporavili, veseli me povratak Kurtovića koji nam je jako bitan igrač. Očekujem od Marka Babića i Gorana Ljubojevića da budu još bolji, naravno, i mi ostali, ali najviše vjerujem u njih dvojicu. Složit ćemo dobru momčad, trener je s nama već duže i vjerujem da ćemo biti pravi na proljeće - najavio je Smoje.

[blockquote]ŽITNJAK NOVI SPORTSKI DIREKTOR
Osim početka priprema, jučer su službeno potvrđena i dva nova imenovanja. Dosadašnji voditelj Škole nogometa NK Osijek Miroslav Žitnjak novi je sportski direktor prvoligaša iz Gradskog vrta. Umjesto njega, školu će od sada voditi Tomislav Steinbrückner.

29 u kadru
Prvoj prozivci su se jučer odazvali vratari Kardum, Vargić, Pavić, Mikulić te igrači Aleksić, Babić, Barišić, Bubalo, Gavrić, Glavaš, Ibriks, Jugović, Kačunić, Kvržić, Lešković, Lukačević, Ljubojević, Maglica, Miličević, Novaković, Prijić, Pušić, Smoje, Šorša, Vidaković, Vrgoč, Kurtović, Pavličić i Perošević. Svi su izišli na prvi trening, osim Vidakovića (operacija), Maglice (viroza), Pavličića (koljeno) i Aleksića (vađenje vijaka).[/blockquote]

Tekst: G. Roguljić (Glas Slavonije)
FOTO: SiB.hr arhiva

 


Izdvojeno

Reci što misliš!