Sport / Nogomet

Ako smo svi zdravi i na okupu, možemo otići i do trofeja

Ako smo svi zdravi i na okupu, možemo otići i do trofeja

Tomislav Šorša već duže vrijeme među ponajboljim je igračima Osijeka. Njegov doprinos momčadi i trud cijene svi, od trenera i suigrača do navijača.

U konačnici nije ni čudno da je 22-godišnji veznjak bio razlog čestog zanimanja skauta. Upita je jesenas bilo s brojnih strana, iz više europskih zemalja, te je Šorša jedan od igrača kojima prvoligaš iz Gradskog vrta može malo popuniti svoju praznu blagajnu. Hoće li se to dogoditi već ove zime za sada ne zna ni sam Šorša, kojeg nagađanja o mogućem odlasku mnogo i ne zanimaju.

Ne razmišljam o transferu

- Ne opterećujem se mogućom prodajom, okrenut sam isključivo tome da i na proljeće dajem svoj maksimum. Ako neka konkretna ponuda dođe, tada ćemo moj menadžer Bičanić i ja sjesti s vodstvom kluba i zajednički dogovoriti što je najbolje za obje strane, i za klub i za mene. Ako me tada Osijek odluči prodati, u redu, ako ne, nema nikakvih problema - pojasnio je Šorša koji ugovor s bijelo-plavima ima do ljeta 2013. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bijelo-plava družina je jesen okončala na petom mjestu u prvenstvu te je izborila polufinale Kupa. Kakva je Šoršina ocjena prvog dijela sezone?

- Mislim da na kraju ipak možemo biti zadovoljni. Peto mjesto u prvenstvu i polufinale Kupa je lijep uspjeh, pogotovo kad pogledamo da su ispred nas samo momčadi u kojima je sređena klupska situacija. Na dobrom smo putu da izborimo Europu i vjerujem da možemo ostvariti taj cilj. Dobra smo klapa i imamo kvalitetu za to. Trebamo svi zajedno dati svoj maksimum i uspjeh neće izostati.

I Šorša je svjestan da navijači jesenas nisu uvijek bili zadovoljni igrama u Gradskom vrtu, gdje su "posijani" bodovi protiv nekoliko momčadi koje se grčevito bore za opstanak.

- Naravno da je šteta zbog tih ispuštenih bodova, očito je da imamo problema s momčadima koje dođu u Osijek i zatvore se, pa nam je onda teško probiti njihovu obranu. No, s druge strane, dobili smo i neke teže protivnike, poput Intera, tako da je naš ukupni rezultat realnost. Negdje smo dobili, negdje izgubili.

kup_utakmica495

U Europu kroz Kup

Europa se u Gradskom vrtu dugo čeka, a sada je, nakon par sezona, opet nadohvat ruke.

- Možda je najbolja prilika kroz Kup, no ti slavonski derbiji s Cibalijom uvijek su nosili mnogo tenzija, uvijek bude "nabrijana" atmosfera. Šanse su 50-50, čekaju nas dvije teške utakmice, a nadam se da ćemo se mi veseliti. Već smo ih jesenas dobili u Vinkovcima i mislim da smo kvalitetnija momčad, ali, naravno, to moramo potvrditi i na terenu.

Šorša nije htio špekulirati može li ova generacija donijeti drugi veliki trofej.

- Ne, nema smisla planirati i prognozirati tako daleko. Uostalom, Cibalia je težak suparnik i moramo ići utakmicu po utakmicu, a ne se zamarati nekim planiranjima, a još nismo ni u finalu.

Jesenas je Šorša bio najbolji asistent bijelo-plavih, šest je puta namjestio suigračima za pogodak, a dva puta se i sam upisao u listu strijelaca. Je li zadovoljan svojim igrama?

- Mislim da sam odigrao podosta dobrih utakmica, ali naravno da se uvijek može bolje. Nema spavanja na lovorikama, nego i dalje moram naporno raditi.

Što je poželio u 2012. godini?

Samo zdravlja, i sebi i suigračima. Vidjeli ste i sami, kada smo svi zdravi i na okupu, tada smo i najjači. Dosta nam je igrača nedostajalo jesenas i siguran sam da bismo kompletni ostvarili još bolje rezultate - rekao je Šorša koji, kao i ostali nogometaši Osijeka, ima još nekoliko dana zimskog odmora.

Do početka priprema vrijeme krati i igranjem na malonogometnim turnirima, gdje je slavio na turniru u Donjem Miholjcu, a uspješno "gura" i na "Zimku" gdje je stigao do četvrtfinala. Tko zna, možda na prvu prozivku u Gradski vrt stigne i s trofejem, koji bi bio dobra najava da slično ponovi i u Osijekovom dresu.

 

Tekst: G. Roguljić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!