Sport / Nogomet

Kardum: Susreti protiv Cibalije su prilike generacije

Kardum: Susreti protiv Cibalije su prilike generacije

Prozivka nogometaša Osijeka zakazana je za 9. siječnja, no jasno je da trener Vlado Bilić očekuje da mu igrači već na prvom treningu budu u pravom stanju. 

Odmor preko blagdana bio je potreban, ali ne i potpuno opuštanje, što je potvrdio i vratar bijelo-plavih Ivan Kardum kojeg smo jučer "ulovili" tijekom trčanja.

- Trener Bilić nam je dao upute da se ne zapustimo tijekom blagdana. Evo, trčanjem održavam kondiciju, što je nužno kako bih na startu priprema lakše izdržao napore, a i rizik ozljeda tim je manji. Naravno, i bez posebnih uputa profesionalac mora voditi računa o svom stanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Svake godine ista klapa igra na turniru u Donjem Miholjcu pa smo se okupili i ove i, eto, uspjeli slaviti na kraju. Osim "suhog" trčanja, Kardum je tijekom blagdana bio aktivan i na malonogometnim terenima. Branio je na turniru u Donjem Miholjcu "Jozo Tibinac 2011." gdje je slavio sa Šoršom, Vidom, Kneževićem, Babićem...

Kardum je blagdane proveo u krugu obitelji i prijatelja, a proteklom godinom uglavnom je zadovoljan, pogotovo jesenskim dijelom.

- Istina je da smo prošlog proljeća bili u nekoj krizi, za koju smo svi znali da je prolazna i da vrijedimo više. Mislim da smo to i pokazali ove jeseni, u kojoj smo ostvarili lijepe rezultate, peto mjesto u prvenstvu i plasman u polufinale Kupa. Odigrali smo neke vrlo dobre utakmice, no, jasno, bilo je i onih skromnijih, pogotovo protiv slabijih protivnika. Tu smo i izgubili tih 5 - 6 bodova, s kojima bi ukupni dojam bio još bolji.

Prvi vratar bijelo-plavih tvrdi kako ipak ne treba biti prekritičan, ali i vjeruje kako sa suigračima na proljeće može prikazati još bolje izvedbe.

- Peto mjesto i polufinale Kupa sigurno je među najboljim rezultatom posljednjih nekoliko godina i zato ne treba biti neskroman. Međutim, jasno je da može biti i bolje, imamo prostora za napredak i siguran sam kako pravim zalaganjem i dobrom igrom na proljeće možemo još više razveseliti naše vjerne navijače.

Uz dobru igru, među najvećim darovima poklonicima bijelo-plavih sigurno bi bio i plasman u Europu.

- To je naš cilj. Imamo dvije mogućnosti, kroz prvenstvo i Kup, i nadam se kako ćemo ih iskoristiti. U Kupu nema favorita, s Vinkovčanima nas očekuju dva teška susreta, no ja sam optimist i vjerujem kako možemo dohvatiti drugi finale u povijesti kluba.

Kakve su Kardumove želje za novu, 2012. godinu?

- Samo zdravlje. Jedino je to bitno, sve ostalo će već doći.

Osim klupskih ambicija o igranju u Europi, 24-godišnji vratar osječkog prvoligaša ima i osobnih. Svjestan je da je u "izlogu" te da je među nekolicinom prvotimaca od čijih bi transfera klub mogao popuniti rupu u blagajni, ali nije opterećen. Ugovor mu istječe sljedećeg ljeta i ne razbija glavu o odlasku već ove zime.

- Naravno da bih se i ja želio okušati "vani", i zbog profesionalnih ambicija, ali i zbog financijske stabilnosti. Međutim, ne razmišljam o tome, ako se dogodi u redu, ako ne, bit će prilike i kasnije. Najvažnije mi je biti zdrav, nastaviti kontinuitet igara te pokušati još više podići razinu svojih obrana. Mislim da sam dobro branio prošle godine, ali može to i bolje. Još sam mlad, imam tek 24 godine i sigurno je da mogu napredovati - završio je Kardum.

Tekst: G. Roguljić (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!