Sport / Nogomet

Bilić bi generalku odradio u gostima

Bilić bi generalku odradio u gostima

Približava se kraj godine koja je osječkom prvoligašu donijela puno noviteta: bilo je trenerskih promjena, igračkih dolazaka i odlazaka, ali i promjena rukovodećih struktura. Možda više nego ikoja prije, dolazeća, 2012. godina nosi i veliku neizvjesnost na gotovo svim razinama kluba.

Početkom siječnja trebalo bi se izabrati novo vodstvo, klub i dalje opterećuje velik teret dugova, a ni situacija oko igračkog kadra nije idealna.

Teško se sjetiti kada je bilo manje priče oko mogućih dolazaka ili odlazaka među "bijelo-plave". Lako je to i razumjeti, s obzirom na vakuum u vođenju, ali i kronično teško financijsko stanje u Gradskom vrtu. Jasno je da se u takvoj situaciji uvijek poseže za "unutarnjim rezervama", odnosno momčad se pretežno popunjava igračima iz vlastitog pomlatka. Za eventualno novo ime sa strane prije svega je potrebno realizirati prodaju nekog od igrača iz aktualnog kadra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poznato je da je postojao interes stranih klubova za pojedine prvotimce Osijeka (Ljubojević, Šorša, Vrgoč), no za sada nema nikakvih konkretnih pomaka u tom smislu. Stoga je sigurno da će se svi igrači javiti na prozivci treneru Vladi Biliću 9. siječnja i krenuti u pripreme za drugi dio sezone. Hoće li nositi bijelo-plavi dres i u proljetnom dijelu sezone, ostaje vidjeti krajem siječnja, do kada traje prijelazni rok. Do tada bi trebalo biti izabrano i novo čelništvo kluba, koje će morati odraditi i pregovore s većim brojem igrača kojima na ljeto istječu ugovori.

Što se priprema "bijelo-plavih" tiče, poznato je da će prvi dio odraditi u Osijeku, a potom će, 21. siječnja, otići na deset dana u Međugorje. Tamo je u planu i odigravanje nekoliko prijateljskih susreta, a imena protivnika saznat će se na licu mjesta. Trener Bilić izrazio je želju da posljednja provjera uoči nastavka prvenstva bude u gostima, budući da Osijek proljetni dio sezone otvara gostovanjem kod Zagreba, pa je najizglednije da će se za generalku dogovoriti susret u Mađarskoj.

Tekst: G.R. (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!