Sport / Nogomet

Kerić: NK Osijek je rasadnik talenata i šeici to znaju

Kerić: NK Osijek je rasadnik talenata i šeici to znaju

Razgovarali smo s poznatim nogometnim menadžerom Mirsadom Kerićem koji nam je otkrio svoj stav prema događajima u NK Osijeku, kao i planovima vezanim uz njegov voljeni klub.


U razgovoru za dnevno.hr spomenuli ste mogućnost povratka u NK Osijek. Možete li nam reći kada bi se to moglo dogoditi?

Povratak ne mogu odrediti fiksno, ali u budućnosti imam planove povratka u voljeni klub.To će se dogoditi kada budem osjetio da je situacija zrela za to , no u dogledno vrijeme dok sam pun energije i ambicija za menadžerski rad i dinamičan nacin djelovanja u nogometnoj industriji nemam plan sjesti u bilo kakvu fotelju u NK Osijek, jer iskreno u svojoj karijeri za tim nikada nisam žudio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napominjem kako sam u svakom trenutku spreman pomoći svojim znanjem, iskustvom i kontaktima ukoliko me netko iz NK Osijeka bude kontaktirao. Više puta sam naglašavao da sam vojnik NK Osijeka i uvijek tu kada treba pomoći - to stoji 100% u mojoj agendi.
keric495

Kako komentirate trenutnu situaciju u NK Osijeku i općenito HR nogometu?

Što se tiče NK Osijeka situacija nije sjajna međutim nije ni katastrofalna kako na rezultatskom planu (pri vrhu smo HR tablice) tako ni u financijskom segmentu. Najveći problem glede financija su dugovanja koja se vuku od prije desetak godina. Prošla garnitura sa Špeharom i Matkovićem napravila je puno pozitivnih stvari u klubu , a posebno moram naglasiti da je iz mog kuta gledanja Vlado Bilić kao trener stabilizirao momcad i polučio jako kvalitetan rezultat od kada je preuzeo kormilo prve ekipe.

Ne treba zaboraviti i uspjehe omladinskog pogona -posebno ekipu i generaciju Ivice Kuleševića koji je osvojio hrvatski kup i bio u vrhu hrvatske kvalitetne lige.

Kao član SEM-a (The Sport Entertainment and Media group), vodeće britanske agencije za posredništvo pri transferima igrača sudjelovali ste i u dovođenju šeika u Manchester City, odnosno Blackburn. Jesu li oni zainteresirani samo za jake i poznate klubove iz premier lige ili imaju planove i u malim ligama koje vrve talentima?

Šeici su bolje informirani nego sto mi mislimo, jer pomno prate i osluškuju puls u cijelom svijetu. Naravno da ih radi promidžbe najviše zanimaju velika imena , ali isto tako znaju da im mali klubovi iz malih zemalja mogu sjajno poslužiti u postizanju profita ili u strateškim pitanjima radi unapređenja njihovog nogometa ili buisnessa.

Gdje vidite NK Osijek za 5 godina? Smatrate li da Osijek ima potencijal za borbu u Europi?

Osijek vidim u svakom slucaju u top 3-4 kluba u HNL-u, jer tamo pripada sa svojim potencijalom, školom nogometa, veličinom grada i nadasve bogatom tradicijom. Sada je samo pitanje kako će se i s kojim konceptom prebroditi teška nadolazeća vremena u hrvatskom sportu.

Osijeku uvijek mora biti mjesto u borbi za Europsku ligu ili prvaka Hrvatske - tako se mora voditi politika kluba i selekcija igrača i struke. Siguran sam da neki Slaven Belupo, Cibalia ili Split ne mogu nikada biti ispred NK Osijeka ukoliko vodstvo kluba vuče pravilne poteze.

keric2495

SiB.hr

 

   


Izdvojeno

Reci što misliš!