Sport / Nogomet

FOTO/VIDEO: Osijek - Šibenik 2:1 (KUP)

FOTO/VIDEO: Osijek - Šibenik 2:1 (KUP)

Od početka utakmice Osijek je bio bolji protivnik koji je imao više od igre a po nastupu gostiju vidjelo se kako su crveni respektirali sastav trenera Karačića. U 17.minuti Kvržić je pronašao Nikšića koji je lijepo prihvatio loptu, ali slabo pucao u Blaževića. Sedam minuta kasnije Osijek je poveo.
Jugović je izbacio cijelu obranu gostiju, Miličević centrirao, a najviši u skoku bio je Zoran Kvržić i glavom pogodio za vodstvo bijelo-plavih.
Nastavili su Osječani s napadima dok Šibenik nije imao pravi odgovor.
U 30. minuti stvorila se velika gužva pred Blaževićem, a Nikšić nije uspio pogoditi za povećanje vodstva. Minutu kasnije najveća prigoda za Osijek, opet je Jugović lijepo pronašao Kvržića čiji udarac prolazi za malo kraj lijeve vratnice vratara Šibenika. Dvije minute kasnije lijepu akciju po desnoj strani Osijeka završili su Miličević i Šorša, ali blok crvenih spriječio je put ka mreži. U nastavku utakmice nismo vidjeli puno bolju igru Šibenčana, Osijek je opet bio taj koji je prijetio i bio bliži pogodtku.
U 65.minuti Nikšić sjajno proigrava Miličevića čiji udarac efektno brani vratar Blažević. Pet minuta kasnije Miličević je uzvratio Nikšiću za asistenciju, a greda i Blažević spasili su Šibenik. Još dvije velike prigode imao je Osijek u samo dvije minute. Prvo je Miličević u 71. pucao preko gola nakon što je izveo i korner, a zatim je Jugovićev pokušaj u posljednji trenutak spasila crvena obrana. No Ivo Smoje bio je realizator  drugog Osijekovog gola. Lijepo se prikrao iz prekida nakon ubačaja Ivana Ibriksa i s 2:0 činilo se da će Osijek mirno susret privesti kraju. Mislio je to i trener Karačić pa je u 80.minuti u igru uveo mladog 16. godišnjeg Dinu Špehara koji je uz ovacije gledatelja debitirao za seniorsku momčad.
No, Šibenčani su ipak u 83.minuti smanjili na 2:1 nakon slabije reakcije vratara Karduma iz velike gužve pogodio je Niko Tokić. Do kraja susreta Osijek je ipak uspio sačuvati prednost iako je Tokić u posljednjim trenucima mogao i izjednačiti da je njegov udarac bio precizniji.
Osijek igra dobro i trebao bi biti na dobrom putu povratka u gornji dom prvenstva sada nakon što je izborena i četvrtina finala Hrvatskog kupa.
U subotu je na rasporedu nova domaća utakmica, u okviru 13. kola u Gradski vrt stiže Varteks.

FOTO GALERIJA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIDEO:
{youtube}BGLpan-x4oA{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!