Sport / Nogomet

Novi nogometni početak u Belom Manastiru

Novi nogometni početak u Belom Manastiru

U prosincu prošle godine Nogometni klub Baranja Belje istupio je iz Prve osječko-baranjske lige. Bremeniti dugovima, za seniore su nastupili nogometaši iz mlađih kategorija, nejaki za konkurenciju pa su malobrojni čelnici kluba odustali od te nemoguće misije.



Unatoč gašenju seniorskih aktivnosti belomanastirska je nogometna škola nastavila djelovati i sada pod svojim okriljem ima šest natjecateljskih kategorija, kojima se od ljeta pridružila i seniorska u županijskom drugoligaškom razredu. Želja je zadržavanje određenog kontinuiteta koji bi u povoljnom trenutku baranjski i belomanastirski nogomet vratio znatno više od pete lige, u kojoj se trenutačno natječu četiri kluba iz te regije. Za to se u baranjskom centru polako stvaraju perspektive, počevši od deblokiranog klupskog žiro-računa, premda sa skromnih proračunskih 160.000 kuna godišnje.

Takva sudbina, zapravo, i nije bila neočekivana, što su primarno prouzročili (po)ratna zbivanja i dugotrajna okupacija Baranje. Nakon što su napustili svoja ognjišta, Baranjci su, većinom, prešli Dravu i privremeno se nastanivši u Osijeku i okolici. Među njima je bio i dobar broj nogometaša koji su se, 1992., okupili u klub Baranja, regionalnu reprezentaciju, ali se pretpostavljalo da će to trajati do povratka kući. Većina, naime, kadra imali su glavnu brigu devastirano popraviti i osigurati egzistenciju. Tih godina s mladima se uopće nije radilo. Danas perspektivu će imati samo klubovi s vlastitim kadrom, na kojem je upravo tragu belomanastirski Baranja Belje.

POGLEDAJTE: Tribine nogometnog stadiona bit će zabranjeno koristiti

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

TEKST: D.Lekšan (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!