Sport / Nogomet

Igrači NK Osijeka budžet si popravljaju malim nogometom

Igrači NK Osijeka budžet si popravljaju malim nogometom

Iz Gradskog vrta posljednjih dana dolazi malo konkretnih vijesti kada je u pitanju akcija spašavanja NK Osijek. Istina, tračak nade u bolje sutra pojavio se u inicijativi predsjednika ŽNS osječko-baranjskog Ante Vučemilovića-Šimunovića, koji je odlučio iskoristiti sav svoj autoritet i znanje da okupi ljude koji će NK Osijek povesti u bolju budućnost.

U današnja vremena to je misija koja ide bolno sporo, ali Vučemilović-Šimunović je svjestan da se ne smije učiniti krivi korak. NK Osijek i način na koji je klub funkcionirao u posljednjih nekoliko godina nikome nije zanimljiv i zato treba napraviti posve novi strateški plan upravljanja jednim od gradskih simbola.

Konzultacije i dogovori traju, a njihova uspješnost najviše će ovisiti o tome koliko će “radna skupina” uspjeti zainteresirati gospodarstvenike za pomoć klubu. U tome je ključ, lokalna samouprava više nije spremna, a i ne treba sama vući klub prema naprijed.

Trener Vlado Bilić na mnoga pitanja sliježe ramenima, ali na jedno zna odgovor. Pripreme će osječki prvoligaš gotovo sigurno odraditi u Međugorju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To više nije upitno, samo se još pogađamo oko datuma. Moja je želja bila da odemo od 25. siječnja do 4. veljače, ali tada su trening-kapaciteti u Međugorju popunjeni, pa ćemo vjerojatno otići nešto ranije. Najvjerojatnije 22. siječnja, kaže Bilić.

S velikom pozornošću rasplet oko kluba prate i igrači. Oni iskusniji, koji su u karijeri uspjeli zaraditi za mirniji život odmaraju se, a mlađa garda je u pogonu. Iako je trener Vlado Bilić preporučio da se izbjegavaju malonogometni turniri kojih je mnogo po Slavoniji i Baranji, dečki ipak igraju.

- Zvali su, tražili moje dopuštenje, objasnili mi da igrajući mali nogomet mogu ponešto i zaraditi pa im nisam imao srca “spustiti rampu”. Znate kakva je kod nas financijska situacija. Jasno, igraju na svoju odgovornost, a igranje sam zabranio onima koji su se nedavno oporavili od ozljeda, ili su jesen završili roviti, objašnjava Bilić.

Eto kakva su vremena došla, da nogometni profesionalci za preživljavanje moraju igrati na malonogometnim turnirima. Nekad su to činili iz čiste razonode, ili kako bi turnir učinili bogatijim i zanimljivijim za gledanje, a danas su to, nažalost, prisiljeni raditi zbog praznog novčanika. Valjda će nakon što se “preslože karte” unutar kluba ta potreba nestati. To će ujedno i značiti da se NK Osijek počeo financijski stabilizirati.

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!