Sport / Nogomet

Zvao me je Split, ali u Hrvatskoj za mene postoji samo Osijek

Zvao me je Split, ali u Hrvatskoj za mene postoji samo Osijek

Gdje bi mu bio kraj? To je pitanje koje bismo hladno mogli postaviti kada se dotaknemo Srđana Vidakovića i njegovih igara prošle jeseni.



Nikada nije bilo sporno da je u njemu golem potencijal, ali on se predugo oslobađao u malim količinama. I onda je na trenersku klupu stigao Vlado Bilić i učinio "nešto" sa Srđanom. Postao je goropadan, gladan pogotkai neustrašiv na terenu.

Najbolji do ozljede

 U prvih devet kola, do teške ozljede, bio je jedan od najboljih Bilićevih ljudi. Kada ga je nesreća zatekla s tri pogotka je bio i vodeći klupski strijelac. Čista bajka, a onda je stiglo ono zlosutno pravilo "bilo je prelijepo da bi potrajalo". U susretu protiv Intera nešto je "školjcnulo" u koljenu i - to je bio kraj! Otada pa do danas, a i u bližoj budućnosti, Vidakovićeva svakodnevica bit će - rehabilitacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[inset side=right]3 pogotka postigao je Srđan Vidaković minule jeseni. U trenutku kad se ozlijedio bio je najbolji Osijekov strijelac[/inset]- Stradali su mi križni ligamenti. Zapravo, otkriveno je da već neko vrijeme nisu na mjestu, ali je muskulatura to držala. Morao sam se podvrgnuti operativnom zahvatu, a sad sam opet na svojim nogama. Odbacio sam štake, oporavak teče dobro. U Daruvarskim toplicama sam i po cijele dane provodim na spravama za jačanje muskulature. Tako će biti gotovo do Božića, ovu fazu oporavka završavam 23. prosinca, onda kraći predah za Božićne blagdane, pa nastavak rehabilitacije u Osijeku s kondicionim trenerom Zoranom Tadićem, kaže Srđan Vidaković, ofenzivni veznjak osječkog prvoligaša, trenutačno na bolovanju.

Za kada je planiran povratak nogometu?

- Za sada oporavak teče bez problema. Koljeno je O.K., nema oticanja, osjetim samo lagano peckanje, ali to je normalno u ovoj fazi. Povratak? Krajem travnja, ne prije.

Dakle, cijela sezona je praktično izgubljena, iako se može rasplesti i drukčije. Ako Osijek izbori plasman u finale Kupa možda Srđan i zaigra. Zaslužio bi jer je u taj uspjeh u Kupu ove sezone ugradio pobjedonosni pogodak protiv Opatije na samom početku natjecanja.

- Uh, to bi bio odličan način povratka. Vjerujem da će moji suigrači izboriti to finale Kupa, te da ću dobiti priliku barem nekoliko minuta zaigrati u završnim susretima hrvatskog Kupa.

Na ljeto istječe ugovor

Ozljeda je došla u zao trenutak. Igrao je najbolji nogomet u karijeri, a njegova je odlična forma tako brutalno sasječena.

- U nogometu se takve stvari događaju. Normalno da mi je teško palo, ali sam zadovoljan kako sam igrao tih devet kola. Čovjek se uvijek grize nakon takvih stvari i pita se "što bi bilo kad bi bilo". To je neizbježna faza. Međutim, sada sam fokusiran na povratak. Želim se vratiti bolji i jači nego prije.

Vratit će se sigurno, samo je pitanje hoće li opet zaigrati u bijelo-plavom dresu. Na ljeto mu izlazi ugovor s NK Osijek. Je li bilo kontakata oko produženja.

- Bivši čelnici Špehar i Matković dali su mi naznake da žele sa mnom razgovarati o produženju ugovora. Međutim, sada se situacija promijenila i treba pričekati što će reći novi klupski čelnici.

Je li moguće da na ljeto napusti Osijek bez odštete?

- Svi se mi želimo okušati u inozemstvu, jer to donosi financijsku stabilnost i sigurnost. U ovom trenutku ne pravim velike planove. Prvo želim ozdraviti. Imao sam nekih ponuda iz Hrvatske (Split nap.a.), ali u HNL-u za mene postoji samo Osijek! U Gradski vrt sam doveden iz Treće lige i pružila mi se prilika da se igrački etabliram. To se ne zaboravlja i zato u Hrvatskoj mogu igrati samo za Osijek!, zaključio je Srđan Vidaković.

 

TEKST: Dalibor KELER (Glas Slavonije
FOTO: nk-osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!