Sport / Nogomet

NK Osijek po domaću pobjedu nakon 71 dana posta

NK Osijek po domaću pobjedu nakon 71 dana posta

Nogometaši Osijeka uspješno su odradili i drugi dio zadatka u 1/4 finalu Kupa protiv Rijeke. Dvije čiste pobjede za glatki plasman u polufinale bile su točno ono što je bijelo-plavima i njihovim "preživjelim" navijačima trebalo.

gradski vrt400Nogometaši Osijeka uspješno su odradili i drugi dio zadatka u 1/4 finalu Kupa protiv Rijeke. Dvije čiste pobjede za glatki plasman u polufinale bile su točno ono što je bijelo-plavima i njihovim "preživjelim" navijačima trebalo nakon trauma doživljenih u prvenstvenim utakmicama.

S Rijekom je u uzvratu Osijek nakon dugo vremena svojim malobrojnim pristašama priuštio 90 minuta bez stresa. Minimalnu prednost donesenu s Kantride mudro su kapitalizirali s novom pobjedom i lagodno ušetali u polufinale. I sad mogu uživati, ali samo nakratko jer u nedjelju ih očekuje završni čin jesenske "drame". U Gradski vrt stiže Istra 1961, a trener Vlado Bilić "razbija glavu" s tri stvari:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Problem prvi: Vjerojatna defenzivna orijetacija Puljana.

- Vjerojatno nas očekuje još jedna teška borba protiv zatvorenog suparnika. Pomoglo bi kada bismo ih rano otvorili ili nadahnuće Marka Babića koje je imao u oba susreta Kupa protiv Rijeke - kaže Vlado Bilić, trener osječkog prvoligaša.

Problem drugi: Nagomilani umor kod igrača jer će to biti peti susret u samo dva tjedna koji će početi praktično ista jedanaestorica.

Problem treći: Ivan Miličević.

Ne igra loše, ali pogodak više nije ni čežnja, već "noćna mora". Ivanov golgeterski post traje već 16 utakmica. Posljednji put je zabio protiv Zagreba još početkom kolovoza, a onda je upao u "crnu rupu". Dolazi u prilike, ali nedostaje mu samopouzdanja u realizaciji. I to je preraslo u ozbiljan problem.

Iako život nakon uspjeha u Kupu Osječanima izgleda ljepši, problemi koje imaju u igri protiv zatvorenijih suparnika nisu i neće tako lako nestati. U biti detonator postoji, ali je pitanje hoće li se i na koji će se način aktivirati. On je Marko Babić. Protiv Rijeke je podsjetio na ona briljantna izdanja s početka sezone. Poslao je prema napadačima nekoliko "lopti s očima" od kojih se raspadaju svi "bunkeri" ovog svijeta, ali to opet nije realizirano. Da se razumijemo, protiv Istre 1961 bijelo-plavima ne treba nekakvo posebno Babićevo izdanje. Treba im tek "jedan Markov običan radni dan" čisto da priča na smiraju jesenskog dijela sezone bude lakša i rastanak ljepši. Samo dvije-tri "teledirigrane" lopte i ajd' Bog! Ako će napadači to spremno dočekati, Puljani će lako biti poslani u zaborav. I to je sve što priželjkuju navijači na kraju polusezone i prije zimske stanke tijekom koje će konačno moći sanjati europski san s punim pokrićem.

71 dan će proći do nedjeljnog susreta s Istrom 1961 otkako je Osijek, u prvenstvu, posljednji put pobijedio u Gradskom vrtu. Bio je 24. rujna kada je pao Inter (1:0)

Tekst: D.Keler (Glas Slavonije)
   


Izdvojeno

Reci što misliš!