Sport / Nogomet

Bilić: Omalovažava se naša igra u Kupu, ali da nam je bar ponoviti srijedu

Bilić: Omalovažava se naša igra u Kupu, ali da nam je bar ponoviti srijedu

Nogometaše Osijeka večeras na Kantridi očekuje druga od tri uzastopne runde dvoboja s Rijekom. Onu prvu, u Kupu, "bijelo-plavi" su apsolvirali vrlo uspješno i sad traže mogućnost da to ponove i danas.

Posebno navajvljivati ovaj prvenstveni susret s Riječanima nema smisla jer bismo samo mogli ponoviti sve napisano u najavi Kup susreta. Najvažnija je činjenica da se u tom susretu nitko nije ozlijedio, a u konkurenciju se vraća Dino Gavrić, pa je trener Vlado Bilić dobio mogućnost manevriranja sastavom s obzirom na to da Gavrića može koristiti na dvije pozicije u posljednjoj liniji obrane ili u sredini veznog reda. Izbor je pao na prvu opciju.

- Pričao sam s igračima da vidim ima li akumuliranog umora. Posebno se to odnosi na Jugovića, koji je nakon duge stanke odmah uletio u jak ritam igranja. Zasad je situacija takva da će Gavrić ući na stoprsku poziciju, a Vrgoč umjesto Leškovića preseliti se na lijevi bok - kaže Bilić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bez obzira na te male rotacije u osječkim redovima nadaju se da će biti sposobni ponoviti igru od srijede.

- Vidim da se, na neki način, u ovdašnjim medijima omalovažava naša igra od srijede. Kao zavukli smo se u mišju rupu. Ja bih to više prikazao kao da smo ispleli paukovu mrežu i Rijeku navukli u nju. Nikada mi se u karijeri nije dogodilo da s istim suparnikom igramo triput u tjedan dana. Bit će to zanimljivo iskustvo. Što se današnjeg susreta tiče, meni je sve kristalno jasno. Rijeci ne odgovara "nula", a nama nije neprihvatljiva i tako se trebamo postaviti. Trebamo strpljivo i pametno graditi put do još jednog povoljnog rezultata - kaže Ivo Smoje, kapetan osječkog prvoligaša.

Zanimljivo je da se krizna situacija oko iznenadne ostavke predsjednika Roberta Špehara nije loše odrazila na atmosferu u svlačionici:

- Nije naše da o tome lamentiramo. Situacija je ovdje odlična. Raspoloženje je na razini, uvjeti u kojima smo odlični su - kaže Smoje.

Osječani se, naime, nakon tog Kup susreta nisu vratili kući, nego su ostali u opatijskom hotelu Adriatic, u kojem će dočekati današnju utakmicu. Uglavnom, očito da "bijelo-plavi" računaju na to da Rijeka ima iste probleme kao i oni sami kad igraju u Gradskom vrtu, a to je igra protiv zatvorenijih varijanti. Uostalom, Osijeku je dosad takva čvrsta i strpljiva igra na gostovanjima nerijetko donosila dobre stvari pa Bilić definitivno nema razloga odustajati od nje. Riječani mogu "lajati na mjesec", ali danas će opet igrati protiv čvrstog i organiziranog Osijeka. Naravno, "u igri" je za Rijeku već frustrirajuća činjenica da posljednjih godina na svom stadionu nikako ne pronalaze rješenje za rebus zvan Osijek. Neka tako i ostane. Bar još danas...

[blockquote]RIJEKA-OSIJEK

Početak: 19 sati (Arenasport)
Tekstualni prijenos možete pratiti na SiB.hr-u[/blockquote]

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!