Sport / Nogomet

Varaždin je u rasulu, ali Osijek je i protiv takvih znao ostati bez bodova

Varaždin je u rasulu, ali Osijek je i protiv takvih znao ostati bez bodova

Nogometaši Osijeka ove sezone imaju loša iskustva s momčadima koje su na dnu prvenstvene tablice.

Igrali su dvije utakmice protiv takvih suparnika (Karlovac, Lučko), osvojili samo jedan bod i pri tome primili čak četiri pogotka. U subotu im stiže Varaždin, najgora momčad naše lige i jedina koja u ovoj sezoni nije zabilježila pobjedu. Cinik bi rekao: "Ma, Gradski vrt je idealno mjesto da prekinu taj niz" i ne bi bio daleko od istine. Osijek protiv takvih suparnika, osobito na svom stadionu posljednjih godina ima velikih problema jer ih obično ne shvate ozbiljno od samog početka i onda nastanu žive muke. Lučko je najsvježiji primjer. "Bijelo-plavi" su u prvom dijelu igrali laganicu, popili dva laka komada i onda je nastao lom. U nastavku su zaigrali onako kako su trebali odmah, uhvatili goste za vrat i gotovo napravili potpuni preokret. Uspjeli su izjednačiti, a imali su i "mrtvog zicera" za pobjedu. Nakon svega, dva velika boda otišla su u vjetar, a u zraku je ostalo pitanje "što su čekali?"

Upravo bi taj susret trebao biti opomena Osječanima uoči sutrašnjeg sudara s "fenjerašem" iz Varaždina. Osijek je nedvojbeno kvalitetniji, ali takav mora biti i u pristupu od prve minute ako želi izbjeći bilo kakve zamke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovo je slična situacija kao i prije susreta protiv Lučkog. Varaždin jednostavno nema što izgubiti. Doći će rasterećeni i pokušat će igrom iznenaditi. Momčad im vrijedi više od jednog osvojenog boda i zato moramo biti pametni. Ne smijemo dopustiti da nam se ponovi Lučko. Vjerujem da će dečki to imati na pameti kad počne susret - kaže Vlado Bilić, trener nogometaša Osijeka.

Evenutalni podbačaj bi u toj utakmici za Osječane bio katastrofa. Ove su jeseni u Gradskom vrtu već prosuli sedam bodova i zato se takav scenarij protiv najlošije momčadi u Ligi jednostavno ne smije dogoditi. I neće se zbiti ako Osječani od prve minute budu navalili na goste i odmah pokazali tko je gazda.

Trener Bilić još uvijek dvoji kako sastaviti momčad. Dijelom zbog toga što ima nekoliko igrača koji ne treniraju punom snagom, a dijelom zbog taktičkih zamisli. Glavna je dvojba koga postaviti na lijevi bok te u veznu liniju.

- Dvojim da na lijevom boku priliku pružim Ivanu Aleksiću, a razmišljam i gdje postaviti Kvržića. Bliže vratima ili u srce trojke u veznom redu. To će ovisiti i o stanju s ozlijeđenim igračima. Međutim, tko god i na kojoj poziciji zaigrao očekujem da ćemo biti pravi i ostvariti četvrtu domaću pobjedu - poručio je na kraju Bilić.

VRGOČ "OUT", SMOJE I MILIČEVIĆ UPITNI

Problemi s ozljedama se u taboru osječkog prvoligaša nastavljaju. Za susret protiv Varaždina trener Vlado Bilić neće moći računati na Branka Vrgoča, koji je u Splitu dobio crveni karton, a upitni su zbog ozljeda kapetan Ivo Smoje i Ivan Miličević. U konkurenciju za momčad vraća se Zoran Kvržić.

Hoće li se uopće igrati?

Odigravanje sutrašnjeg susreta protiv Varaždina je upitno. Naime, Varaždinci su pod suspenzijom zbog duga prema današnjem Osijekovom igraču Milanu Pavličiću i ako prije utakmice ne pokažu potvrdu o uplati, neće moći nastupiti u Gradskom vrtu. Doduše, Varaždinci su jučer poručili kako su to riješili, odnosno platili dug.

- Ne želim uopće razmišljati da na taj način dođemo do bodova. Vjerujem i želim da se utakmica odigra, mada sam svjestan da je danas sve moguće - kaže Vlado Bilić, trener nogometaša Osijeka.

Tekst: D.Keler (Glas Slavonije)

[important title=Nagradna igra]Portal SiB.hr i NK Osijek poklanjaju vam 3x1 ulaznicu za sutrašnju utakmicu. U komentar upišite Sve je Osijek meni dobro što ja znam i osvojite ulaznice. Ukoliko imate Facebook kliknite Like.

DOBITNICI:
Zvonimir Grgić
Nives Resiga
Loris Krstanović

[/important]

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!