Sport / Nogomet

Pogled s istoka: Naš grad, naš klub ili...

Pogled s istoka: Naš grad, naš klub ili...

Današnje izdanje 24sata donosi šokantnu 1. stranicu sporta za sve kojima kroz krv "teče bijelo-plava boja".

nkos400Današnje izdanje 24sata donosi šokantnu 1. stranicu sporta za sve kojima kroz krv "teče bijelo-plava boja".

Novinar Željko Garmaz donosi priču o tri Matea Kovačića. Jedan od njih je poznati Dinamov playmaker Kovačić, a druga dvojica su polaznici škole nogometa NK Osijeka. Obojica su iz Donjih Andrijevaca, obojica treniraju u Gradskom vrtu, no ipak postoji razlika...  Stariji navija za Hajduk, a mlađi za Dinamo. Da, cijenjeni čitatelji dobro ste pročitali.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dečki uredno obučeni u majice NK Osijeka izjavljuju kako im na prvom mjestu nije klub koji ih hrani i odgaja u nogometnom smislu.

Na pamet mi pada izjava bivšeg gradonačelnika i tadašnjeg dopredsjednika kluba Ante Đapića koji je prije utakmice s Dinamom izjavio kako navija za neriješeno!? Hoće li i ti dečki jednog dana kada zaigraju za prvi tim NK Osijeka razmišljati isto? Što se događa u glavama tih momaka!? NK Osijek im omogućava da se razviju u nogometnom smislu, a oni već sada sanjaju snove o Dinamu i Hajduku! Zbog čega se onda čudimo što Osijek ima najlošiji omjer s Dinamom od svih prvoligaških momčadi koji konstantno igraju u HNL-u?

"Naš grad naš klub"

Osječka navijačka skupina istoimenu akciju provodi već nekoliko godina i to s velikim uspjehom. Crtaju se grafiti, tiskaju se majice, dijele se promidžbeni leci po školama, a sve kako bi se postiglo normalno stanje da stanovnici Osijeka navija za svoj klub. Nogometni, odbojkaški, rukometni... Ti klubovi nose ime našeg grada, te brane njegovu čast i čast svih građana. Ova svojevrsna kampanja postiže iznimne rezultate, jer kod mlađih generacija postoji samo NK Osijek. No, ovakve i slične izjave šamar su Kohortinoj akciji stvaranja lokalpatriotske klime.

Sankcije

Neosporno je da čelnici NK Osijeka ne smije prijeći preko ovakvih izjava. One zaslužuju oštru reakciju kao primjer svim ostalim polaznicima škole nogometa NK Osijeka. Upravo školu nogometa gradski proračun financira s 2,5 milijuna kuna. Novci su to koje su uplatili građani Osijeka porezom na dohodak od svog rada. Nisam siguran da građani žele financirati dečke koji gledaju kako će im NK Osijek biti samo sredstvo za odlazak u konkurentske klubove. Želimo financirati mlade nogometaše, košarkaše, rukometaše, no ono što očekujemo od njih jest ponos kada oblače dres s grbom grada.

NAŠ GRAD, NAŠ KLUB!

Tekst: K Šatvar
Foto: 24sata

 


Izdvojeno

Reci što misliš!