Sport / Nogomet

Pogled s istoka: Hoće li NK Osijek prijetiti istupanjem iz lige?

Pogled s istoka: Hoće li NK Osijek prijetiti istupanjem iz lige?

Gotovo je nevjerovatna činjenica kako se nakon jučerašnje utakmice izmedu Hajduka i Osijeka u niti jednom nacionalom mediju nije niti spomenulo suđenje na štetu Osijeka.

9e8cfa6fc13501e5e7fa7610fcf0193c.jpg

Isto tako zapanjuje činjenica kako ni službene osobe iz NK Osijeka nisu reagirale na te situacije. Dojma smo da se tako nešto dogodilo na štetu Hajduka, kako bi danas ti isti mediji "vrištali" naslovima poput "Pokradeni smo, istupamo iz lige!", "Nitko nas neće krasti, tražimo da nam Krečak više nikada ne sudi!", a jedino o čemu se danas piše jest o fenomenalnom Subašiću i nebrušenome talentu Tomasovu. Istovremeno naravno uz njihovo nametanje izborniku Biliću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za one koji nisu gledali podsjetimo o čemu se konkretno radilo. Utakmica u kojoj je Osijek bio i više negoli ravnopravan suparnik nekoliko sudačkih pogrešaka koje su se možda činile male te jedna velika pogreška pomoćnoga suca značile su mnogo za dvoboj na Poljudu.

U trenucima u kojima je Osijek bio bolji i napadao Hajduk, iako je već gubio sa 3:1, Anton Maglica krenuo je sam prema golmanu Hajduka, ali je pomoćni sudac digao zastavicu i signalizirao zaleđe. Pregledom snimke i više je nego očito da zaleđa nije bilo jer je Maglica bio barem jedan metar iza zadnjega igrača obrane. Ono što još više zapanjuje jest komentar spikera Marka Šapita koji kao da nije vjerovao snimci, a istovremeno pisani i internet mediji kao da su bojkotirali navedenu situaciju te ju nisu niti spomenuli. No, tomu su vjerovatno zaslužni i igraci Osijeka koji su tu situaciju ispratili nonšalantno bez imalo pokušaja da pokažu kako se o zaleđu nije radilo. Može li si to dozvoliti jedna prvoligaška momčad? Ono što nedostaje Osijeku zasigurno je i jedna doza "bezobraznosti". Odmah nakon te situacije došlo je i do crvenoga kartona Vrgoča koji je nakon brzog izvođenja lopte igrača Hajduka bio prisiljen zaustaviti Tomasova u kontranapadu. Inače, gotovo identično povlačenje sudac Krečak nije sankcionirao kada je Luštica povukao jednog igrača Osijeka.

4cc7e6045b299898de28a31f304409b1.jpg

 

Osim ove krucijalne pogreške vrijedi spomenuti i nekoliko prekršaja koje sudac nije svirao, a ističemo udaranje Babića s leda, zatim u skok igri gdje je Marko stao i očekivao sučev zvižduk. Osim toga prekršaj nad Lukačevićem uz aut liniju te na Maglici kada ga dva igrača zaustavljaju, od kojih jedan s leđa.

Možda se ove pogreške i neće činiti kao nešto što je značajno odredilo tijek susreta, ali ostaje činjenica i pitanje što bi bilo da ovih pogrešaka nije bilo? Bi li Osijek sinoć napustio Poljud uzdignute glave i sa bodovima u džepu? Krivca za poraz ne tražimo u sucima, jer je Osijek imao svoje prilike koje je promašio, ali već u nekoj od slijedećih utakmica ovakve situacije biti će možda odlučujuće, a NK Osijek će šutiti.

Tzv. sudacki lobi iz Osijeka

Svjedoci smo kako se posljednjih godina puno piše o sudačkome lobiju iz Osijeka koji predvode Stjepan Djedović i Željko Širić. Upućeniji kažu kako obojica žare i pale sudačkim krugovima i tjeraju vodu na mlin njima sklonim klubovima, a među njima i Osijeku.

Mi kao navijači i simpatizeri kluba iz Wilsonove ipak to godinama ne vidimo. Gotovo je teško se sjetiti kada je Osijek imao udarac sa 11 metara, kada je sudac učinio štetu na korist Osijeka. Istovremeno nije se teško sjetiti "pogrešaka" familije Bebek koje se ponavljaju iz godine u godinu.

Upravo zbog takvih situacija pitamo se HOĆE LI NK OSIJEK PRIJETITI ISTUPANJEM IZ LIGE? Nažalost, odgovor se nameće sam od sebe - NEĆE. Razlog zšato je to tako nećemo tražiti, ali svi oni koji prate sa jednakom dozom žari ovaj klub iz sezone u sezonu taj odgovor već znaju...

Tekst: Mazohist s istoka
Foto: Renato Pezzi/Split.com.hr

   

   

Gotovo je nevjerovatna cinjenica kako se nakon jucerašnje utakmice izmedu Hajduka i Osijeka u niti jednom nacionalom mediju nije niti spomenulo sudenje na štetu Osijeka.

Isto tako zapanjuje cinjenica kako ni službene osobe iz NK Osijeka nisu reagirale na te situacije. Dojma smo da se tako nešto dogodilo na štetu Hajduka, kako bi danas ti isti mediji "vrištali" naslovima poput "Pokradeni smo, istupamo iz lige!", "Nitko nas nece krasti, tražimo da nam Krecak više nikada ne sudi!", a jedino o cemu se danas piše jest o fenomenalnom Subašicu i nebrušenome talentu Tomasovu. Istovremeno naravno uz njihovo nametanje izborniku Bilicu.

Za one koji nisu gledali podsjetimo o cemu se konkretno radilo. Utakmica u kojoj je Osijek bio i više negoli ravnopravan suparnik nekoliko sudackih pogrešaka koje su se možda cinile male te jedna velika pogreška pomocnoga suca znacile su mnogo za dvoboj na Poljudu.

U trenucima u kojima je Osijek bio bolji i napadao Hajduk iako je vec gubio sa 3:1 Anton Maglica krenuo je sam prema golmanu Hajduka, ali je pomocni sudac digao zastavicu i signalizirao zalede. Pregledom snimke i više je negoli ocito da zaleda nije bilo jer je Maglica bio barem jedan metar iza zadnjega igraca obrane. Ono što još više zapanjuje jest komentar spikera koji kao da nije vjerovao snimci, a istovremeno pisani i internet mediji kao da su bojkotirali navedenu situaciju te ju nisu niti spomenuli. No, tomu su vjerovatno zaslužni i igraci Osijeka koji su tu situaciju ispratili nonšalantno bez imalo pokušaja da pokažu kako se o zaledu nije radilo. Može li si to dozvoliti jedna prvoligaška momcad? Ono što nedostaje Osijeku zasigurno je i jedna doza "bezobraznosti". Odmah nakon te situacije došlo je i do crvenoga kartona Vrgoca koji je nakon brzog izvodenja lopte igraca Hajduka bio prisiljen zaustaviti Tomasova u kontranapadu. Inace, gotovo identicno povlacenje sudac Krecak nije sankcionirao kada je Luštica povukao jednog igraca Osijeka.

Osim ove krucijalne pogreške vrijedi spomenuti i nekoliko prekršaja koje sudac nije svirao, a isticemo udaranje Babica s leda, zatim u skok igri gdje je Marko stao i ocekivao sucev zvižduk. Osim toga prekršaj nad Lukacevicem uz aut liniju te na Maglici kada ga dva igraca zaustavljaju, od kojih jedan s leda.

Možda se ove pogreške i nece ciniti kao nešto što je znacajno odredilo tijek susreta, ali ostaje cinjenica i pitanje što bi bilo da ovih pogrešaka nije bilo? Bi li Osijek sinoc napustio Poljud uzdignute glave i sa bodovima u džepu?

Tzv. sudacki lobi iz Osijeka

Svjedoci smo kako se posljednjih godina puno piše o sudackome lobiju iz Osijeka koji predvode Stjepan Djedovic i Željko Širic. Upuceniji kažu kako obojica žare i pale sudackim krugovima i tjeraju vodu na mlin njima skonim klubovima, a medu njima i Osijeku.

Mi kao navijaci i simpatizeri kluba iz Wilsonove ipak to godinama ne vidimo. Gotovo je teško se sjetiti kada je Osijek imao udarac sa 11 metara, kada je sudac ucinio štetu na korist Osijeka. Istovremeno nije se teško sjetiti "pogrešaka" familije Bebek koje se ponavljaju iz godine u godinu.

Upravo zbog takvih situacija pitamo se HOCE LI NK OSIJEK PRIJETITI ISTUPANJEM IZ LIGE? Nažalost, odgovor se namece sam od sebe - nece. Razlog zato je to tako necemo tražiti, ali svi oni koji prate sa jednakom dozom žari ovaj klub iz sezone u sezonu taj odgovor vec znaju...

Izdvojeno

Reci što misliš!