Sport / Nogomet

FOTO: Katastrofalni promašaji uništili nade Osijeka

FOTO: Katastrofalni promašaji uništili nade Osijeka

Izraz lica i riječi koje su se mogle pročitati sa usana trenera Osijeka, Vlade Bilića, rekle su sve. Unatoč porazu od 3:1 od Hajduka ne možemo se oteti dojmu da je rezultat mogao i morao biti bolji za Osječane.

Izraz lica i riječi koje su se mogle pročitati sa usana trenera Osijeka, Vlade Bilića, rekle su sve. Unatoč porazu od 3:1 od Hajduka nemožemo se oteti dojmu da je rezultat mogao i morao biti bolji za Osječane.

hajduk os 495 1

 

hajduk os 495 4

 

Nažalost, sve ono što su uspjeli dobro učiniti u ovoj utakmici, Bijelo-plavi nisu znali "naplatiti" pogocima. Od prve minute Osijek je krenuo napadački i bila je jasna namjera - zabiti pogodak. I već u 8. minuti Miličević je izbio sam pred golmana Subašića, no njegov udarac malo iz kosa sa desne strane otišao je visoko iznad vrata.  Po dobroj staroj poslovici "Ako ne zabiješ, primiš", odmah se taj promašaj osvetio gostima. Anas Sharbini je lakoćom prošao pored statične obrane Osijek, pucao, a lopta se od vratnice odbija do Vukušića koji u 10. minuti pogađa za 1:0.

 

hajduk os 495 2

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hajduk je nakon tog pogodka krenuo žustrije, ali bez previše uspjeha. Osijek je i dalje igrao vrlo dobro i to im se i isplatilo. Miličević je ubacio loptu iz kornera na drugu vratnicu, gdje Ljubojević glavom pogađa za slavlje pristigle Kohorte na Poljud.

Činilo se tada da su se potpuno vratili u igru no Hajduk ponovo dolazi do prednosti i to nakon pogreške Karduma koji jednu ubačenu loptu nes(p)retno odbija, a Vukušić ponovo zabija. Tada na scenu ponovo stupa Ljubojević koji izlazi jedan na jedan sa golmanom, no Subašić brani. Do kraja poluvremena Tomasov je još jednom pucao, a Kardum odlično obranio.

 hajduk os 495 3

Početak drugog poluvremena donio je nove prilike gostiju. Miličević je u stilu poznatog Delapa rukama ubacio na glavu Vrgoča koji pogađa vratnicu. Već nekoliko minuta nakon toga ponovo se Ljubojević našao u sjajnoj prilici glavom ispred vrata Hajduka. Ipak, ni ta prilika nije bila dovoljna za izjednačenje.

hajduk os 495 5

hajduk os 495 6

hajduk os 495 7

Umjesto izjednačenja, gol Hajduka

Prilike koje je Osijek promašio, ponovo su došle na naplatu. U 61. minuti, Tomasov je pucao s lijeve strane kaznenog prostora, a Kardum je bio nemoćan.
Otupilo je to malo napade Osijeka, a sve nade ugasile su se u 77.  minuti kada Vrgoč povlači Tomasova i zarađuje drugi, isključujući, žuti karton. U međuvremenu, Bilić umjesto Ljubojevića uvodi Maglicu. Maglica je mogao i smanjiti rezultat, ali pomoćni sudac iz neznanoga razloga podiže zastavicu signalizirajući zaleđe, a zanimljivo je i kako niti jedan od meritornih hrvatskih medija ovu situaciju nije niti spomenuo u svojim izvještajima. Pregledom TV snimke sasvim je jasno kako se nije radilo o nedozvoljenoj poziciji jer je Maglica odlično izbjegao istu.

hajduk os 495 8

hajduk os 495 10

hajduk os 495 11

Na kraju, moramo ponoviti, kako je usitinu prava šteta što Osijek nije učinio više na Poljudu, a glavni razlog tome treba tražiti u katastofalnim promašajima igrača Osijeka. Hajduk danas nije bio u svom najboljem izdanju i da je bilo više preciznosti mogli su Osječani zajedno sa svojim navijačima večeras znatno zadovoljniji napustiti Split.

Tekst: T. Maltašić/SiB.hr
Foto: Renato Pezzi/Split.com.hr

   

   


Izdvojeno

Reci što misliš!