Sport / Nogomet

VIDEO: Dinamo je u ovom trenutku za klasu ispred Osječana

VIDEO: Dinamo je u ovom trenutku za klasu ispred Osječana

Pričalo se o Europi i ona je te večeri stigla u Gradski vrt. Dinamo je Europa i pokazao je bolnu istinu o onome čime raspolaže Osijek.
Razlika je golema, i to je surova realnost. Prije bismo se i znali ljutiti zbog poraza od modrih. Kriv je bio strah, ponekad i suđenje, ali ovaj put jedini je krivac - Dinamova kvaliteta.
Pobjednička iskra koju je upalio Vedran Nikšić realiziravši jedanaesterac svijetlila je samo sedam minuta. Naime, to Osijekovo rano vodstvo uopće nije uzbudilo Zagrepčane. Oni su jednostavno nastavili igrati, a to mogu samo momčadi koje su prepune samopouzdanja i svjesne svojih vrijednosti. Razlika? Dinamo je u Gradskom vrtu odrađivao posao, a Osijek se mučio da ga u tome spriječi. Ostao je dojam da su modri "mijenjali brzine" točno prema potrebi, a u najvišu vjerojatno nisu ni ubacili, jer nije trebalo.

Bez karaktera i “glave”

Osijek tomu nije mogao parirati ni na jednom polju ni tjelesno, a još manje mentalno. Pozivanje borbenosti i fanatizam jasno daju do znanja da si negdje "tanak", a Osijek je skroman, prije svega, u karakteru i glavi. I tu trener Branko Karačić može učiniti jako malo.
Iako mnogi misle da se nogomet igra isključivo nogama, to je zabluda. Ne, nogomet se igra isključivo glavom, a noge su samo oružje. Agresivnost i količina trčanja o kojoj je Karačić pričao proteklih dana također su isključivo - glava. A toga kod Osijeka nije bilo. Ni predviđanja u obrani, ni ideje u napadu, samo bezglavo jurcanje, na koje je Dinamo savršeno odgovorio brzim pasom. Osječani su, da bi zadovoljili onu izlizanu floskuletinu "dali smo sve od sebe", uglavnom neracionalno rasipali snagu. Redovito su kasnili u duele, modri su uvijek bili korak ispred, a o čvrstini da i ne govorimo. Takve stvari prouzrokuju dodatnu potrošnju energije. Osim toga, u igri prema naprijed opet je bio primjetan grč i nedostatak hrabrosti, a to je donijelo bezbrojne tehničke pogreške.
- Dinamo je apsolutno zasluženo pobijedio, ali ja nikako ne mogu biti zadovoljan tehničkom stranom naše igre, posebno predajom lopte. Griješili smo i kad treba i kad ne treba, a tako se ne može dobiti Dinamo. Čudi me da igrači imaju toliko problema s tehnikom, a gotov su svi prošli Školu nogometa NK Osijek. Ništa, ovo možemo već sada zaboraviti i okrenuti se Rijeci i onome što nas čeka u budućnosti - pričao je Branko Karačić, trener NK Osijek.

Nema se za čim žaliti

Po nama problem nije "tehničke prirode", već je vjerojatno riječ o samopouzdanju. Ova momčad Osijeka "radi" na rezultatski zanos, a tog goriva danas nema. Već dugo se igra u grču, a protiv Dinama to posebno iziđe na vidjelo. U Osijeku danas igraju "nogometni prosjaci", pa od njih nemamo pravo očekivati više od onoga što su pokazali protiv Dinama. Karačić je igru postavio hrabro, ali Osijek nije mogao dati više od pukog pariranja hrvatskom prvaku. I to je realnost na koju se moramo naviknuti. Dinamo je još jednom relativno lako uzeo bodove u Gradskom vrtu, iako ovaj put Osječani definitivno nemaju za čime žaliti, premda su poveli. Pobijedio ih je mnogo jači suparnik, a jedina utjeha im može biti što su Dinamu bar zabili pogodak na svom stadionu nakon tri sušne godine. I okrenuti se budućnosti, kako kaže Karačić, jer u njoj bijelo-plave čekaju momčadi njihove klase. Dinamo u tu kategoriju definitivno ne spada. (Dalibor Keler/www.glas-slavonije.hr)

VIDEO:
{youtube}KVbPHlhdbuo{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!