Sport / Nogomet

Osijek - Inter najava

Osijek - Inter najava

Nogometaši Osijeka sutra će protiv Intera odigrati treći natjecateljski susret u šest dana. Za većinu klubova u Europi to je uobičajen ritam, ali za našu domaću svakodnevicu je - raritet. Zato se već pomalo priča o umoru.

- U tri dana igrali smo dvije utakmice (Karlovac i Opatija), što je jači ritam od onog na koji smo navikli pa se to malo osjeti. Međutim, vjerujem da ćemo se do susreta sa Zaprešićanima osvježiti i opet biti pravi na travnjaku, poručuje stoper Dino Gavrić, koji nema baš najljepše uspomene iz minulog susreta s Karlovcem.

Nerijetko su ga suigrači ostavljali na vjetrometini s karlovačkim “brzim Gonzalesima”, pa je imao dosta muka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Analizirali smo odmah poslije utakmice te propuste u defanzivi. Vjerujem da se to više neće ponavljati, kaže Gavrić.

Valjda se više neće ponavljati ni onakva izdanja kao u Karlovcu, a ništa bolja igra nije bila ni u Kupu protiv Opatije.

- Prošli smo i arhivirali tu utakmicu. Mučili smo se, ali mogli smo sve mnogo ranije završiti, ali nismo. No, kada je Kup u pitanju najvažnije je svoje ime vidjeti u sljedećem kolu, rezimira Vlado Bilić, trener osječkog prvoligaša.

Osječane očekuje misija povratka povjerenja. Teško su ga gradili sedam kola, a koliko je krhko bilo govore i mnoge reakcije nakon poraza u Karlovcu. Odmah se zavrtila priča kako Osijek još nije spreman za napad na europske kote. To je pregrub zaključak nakon samo jedne slabije utakmice. Zato je susret protiv Intera višestruko važan. Zaprešićani su treći na tablici, a to znači da pobjeda nad njima opet otvara vrata boravka pri vrhu.

- Moblizacija je, što ću drugo reći. Vjerujem da će dečki pokazati da je Karlovac bio samo loš dan kakvih u sezoni ima uvijek. Mislim da smo pomalo izgorjeli u želji da nastavimo naš niz neporaženosti. Nije nam uspjelo, ali ja čvrsto vjerujem da ćemo protiv Intera opet biti na potrebnoj razini. Treba nam pristup i ozbiljnost kao iz susreta sa Slaven Belupom, kaže Osijekov trener.

Inter će svakako biti izazov. Osijek s njima posljednjih godina daleko lakše na kraj izlazi na stranim terenima nego kod kuće. Uz to, tamo je Ilija Lončarević koji dobro poznaje većinu Osijekovih igrača, a u Zaprešiću je “iz dreka stvorio momčad”. Mnoge se opasnosti kriju u 90 minuta.

- Inter je odlično složena i vođena momčad. Uostalom, nisu treći na tablici zato što im je to netko darovao. Međutim, u Gradskom vrtu uvijek sve mora ovisiti o nama, a ne o suparniku. Ako budemo na svojoj uobičajnoj razini imamo se pravo nadati povoljnom ishodu, zaključuje Bilić.

[blockquote]VRGOČEV “POUČAK”
Jedina prava dvojba je hoće li utakmicu početi Branko Vrgoč i na kojoj poziciji. Ako gledamo statistički bilo bi jako dobro da Branko zaigra, jer kad je on u igri Osijek ne gubi utakmice. Nije igrao dvaput, a bijelo-plavi su u oba navrata poraženi, a primili su u tim susretima čak šest pogodaka (Dinamo 0:4, Karlovac 0:2). Bilić još dvoji, ali je to stvar za ozbiljno razmatranje. Ima nešto posebno u tom dečku...
DVOJICA VIROZNIH
Nakon dužeg vremena Vlado Bilić bi mogao imati “slatkih briga” u sastavljanju momčadi. Nema ozlijeđenih (osim već duže odsutnog Vedrana Jugovića), ni suspendiranih. Tek je nekakva viroza ščepala Gorana Ljubojevića i Zorana Kvržića, a to će se sanirati do subote.
- Nakon dugo vremena mogao bih izvesti momčad koju smo standardizirali u prijašnjim kolima, zadovoljno kaže Bilić.[/blockquote]

Dalibor Keler (Glas Slavonije)

[important title=DIJELIMO 5x1 ULAZNICU]Za subotnji susret u Gradskom vrtu poklanjamo vam 5x1 ulaznicu. Potrebno je samo "lajkati" ovaj članak i u komentar dolje upisati Hoćemo pobjedu!. Dobitnike objavljujemo večeras.

Na utakmicu idu:

Finka Filipović
Ružica Filipović
Denis Sekalec
Ana Crnić
Dajana Kostelac

Svi dobitnici svoje ulaznice trebaju preuzeti na blagajni ispod istočne tribine uz predočenje osobne iskaznice prije početka utakmice.[/important]


Izdvojeno

Reci što misliš!