Sport / Nogomet

U Karlovac po pobjedu

U Karlovac po pobjedu

Prenoćit će u gradu na četiri rijeke, a onda će produžiti do Opatije gdje ih u utorak očekuje utakmica 1/16 finala Kupa protiv istoimenog trećeligaša.

- Odlučili smo spojiti ta dva gostovanja da bi nam bilo lakše. Zbog toga smo zatražili da susret s Opatijom igramo dan prije, što nam je i udovoljeno. Na taj put ću povesti sve raspoložive snage, odnosno 20 igrača - kaže trener Vlado Bilić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No prije tog kup-susreta Osječane očekuje jedno puno teže iskušenje. U nedjelju će biti u gostima kod Karlovca, a u toj utakmici mnogi vide mogućnost nastavka serije uspješnih igara. Osijek je u sezonu krenuo s četiri vezana susreta bez poraza, onda je doživio karambol u sudaru s Dinamom, ali je rane iz tog poraza zaliječio s dvije nove uzastopne vrlo vrijedne pobjede (Cibalia i Slaven Belupo). One su kreirale vrlo dobro raspoloženje u svlačionici i zato će se u Karlovac putovati s pobjedničkim ambicijama.

- Nije to samo protiv Karlovca. Mi u svakoj utakmici imamo pobjedničke ambicije. Znamo za lošu tradiciju u susretima s Karlovčanima, ali mislim da se ne trebamo zamarati time. Valja se fokusirati na igru i želju da u Karlovcu pobijedimo, a da bismo to ostvarili, morat ćemo zabiti pogodak ili dva, a samim tim ćemo i eliminirati tu neugodnu spoznaju da im u četiri prethodna susreta nismo zatresli mrežu - kaže Vlado Bilić, trener nogometaša Osijeka.

Situacija s igračkim kadrom malo se popravila u odnosu na susret protiv Slaven Belupa, ali je još daleko od idealne. Vraća se Marko Babić nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona, ali kartoni su opustošili desnu stranu obrane. Prve dvije opcije su u autu, Ivan Ibriks zbog crvenog, a Branko Vrgoč zbog tri žuta kartona.

- Koga nema, bez njega se može i mora. Na desnom boku će vjerojatno zaigrati Marko Lešković. Normalnom treningu vratio se i Goran Ljubojević, ali mislim da on nije još 100 posto fit. No, ima još dosta vremena do utakmice, pa se stignem još i predomisliti - kaže Bilić.

Pošteno, čovjek koji se nije predomislio nikada nije ni mislio, no novinarsku maštu raspirilo je pojaljivanje Antona Maglice na redovitoj press-konferenciji. Na druženje s novinarima obično dolaze igrači koji su u udarnoj jedanaestorici za sljedeći susret. Dakle, Anton bi trebao biti unutra.

- Ha, to su vaše novinarske špekulacije - nije se dao isprovocirati Bilić, ali se onda ipak otvorio.

- Ako Ljubojević ne bude spreman, Maglica će dobiti priliku. U protekla dva susreta dobio ju je Josip Barišić. Nisam nezadovoljan kako je igrao, ali nije postigao pogodak, pa je sad red na Maglicu - otkrio je Bilić.

Lijepo, kad se već rotira, jedno se pitanje nameće samo od sebe. Hoće li ikada na red doći Igor Prijić?

[blockquote]Rođeni isti dan - Vlado Bilić i Miroslav Žitnjak proslavili rođendane

To je svakako zanimljivo. Jučer je u Gradskom vrtu bilo svečano jer su rođendane proslavili trener prve momčadi Vlado Bilić i voditelj škole Miroslav Žitnjak. Dva vratara, dva danas uspješna trenera. Bilić je preporodio prvu momčad, a Žitnjak uspješno skrbi o tome da vrelo talenata u Gradskom vrtu ne presuši. Ima nešto u tom 15. rujna...[/blockquote]

TEKST: Dalibor KELER (Glas Slavonije)  


Izdvojeno

Reci što misliš!