Sport / Nogomet

Karlovcu Osječani još nisu zabili ni jedan pogodak

Karlovcu Osječani još nisu zabili ni jedan pogodak

Idila ovih dana vlada u Gradskom vrtu. Rezultat je uvijek bio i bit će pokretač svega pozitivnog, a bijelo-plavi nakon dugo vremena bilježe odličan start u prvenstvu.

Iako im raspored nije baš bio idealan jer su u prvih sedam kola “preslušali” gotovo sve najače momčadi u HNL-u (nedostaje samo Hajduk, nap.a.) Vlado Bilić i njegovi dečki osvojili su 14 od 21 mogućeg boda. Učinak vrijedan pozornosti, ali i ozbiljnosti.

Na bijelo-plave će sada svi gledati s mnogo više respekta, a to znači da će u utakmice ulaziti “napaljeni”. U biti, pred Osijekom su tri susreta u kojima može riješiti mnogo toga. Prvo gostuje u Karlovcu, a zatim u Gradski vrt dolaze Inter i Lučko. Sa sedam bodova iz te tri utakmice Osječani bi se sasvim učvrstili pri vrhu tablice.

Nastavak rušenja neugodnih tradicija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Subotnji susret protiv Karlovca opet nosi nekakve “mrlje iz prošlosti”. Karlovčani su mlad prvoligaš, ali su Osječani u četiri dosadašnja prvenstvena susreta zadali gadne glavobolje. Osijek im, naime, još nije zabio pogodak u HNL-u! Kako na to gleda ekspert za rušenje ružnih tradicija, trener Vlado Bilić.

- Zanimljiva je to stvar, ali ako smo se mogli riješiti ružne tradicije protiv Slaven Belupa, ne vidim zašto napokon ne bismo svladali i karlovačkog vratara. Trebamo im zabiti dva ili tri pogotka da te stare račune naplatimo s kamatama. U šest dosadašnjih susreta samo protiv Dinama, koji je ipak druga dimenzija, nismo postigli pogodak i na tome temeljim svoj optimizam - kaže Bilić.

Temelj je stabilan i čvrst. Recimo, prošle sezone Osijek čak u 13 od 30 utakmica nije postigao pogodak, a ove se godine to iz korijena promijenilo. I to je priča o Bilićevoj nogometnoj viziji. Važno je zabiti pogodak, a ne primiti ga, destrukcija nije dobro došla. Osim toga, Bilić je tip koji neće jaukati kada mu izostaju ključni igrači, već će tražiti adekvatne zamjene. Protiv Slaven Belupa nije imao jake adute Babića, Ljubojevića i Jugovića, pa se snašao, a i u Karlovcu će biti drame. Opustošen je desni bok. Ibriks je zaradio nepotrebno isključenje, Vrgoč treći žuti karton i u takvoj stiuaciji opet će nastupiti alkemija.

c939aebd59c991254a1a974d33de9a25.jpg
Detalj s prošlosezonske utakmice u Karlovcu (1:0)

Bez Ibriksa i Vrgoča

Prva je pomisao da će na desni bok opet morati “vječno kažnjeni” Tomislav Šorša, ali Bilić odbacuje takvu mogućnost.

- Neću mijenjati sredinu terena. Šorša je reagirao odlično otkako se vratio u vezni red i nema smisla čeprkati po tome. Rješenje tog problema tražimo u Marku Leškoviću ili Marinu Glavašu. U ovom trenutku skloniji sam rješenju s Leškovićem - otkriva Bilić.

Ima trener još razloga za zadovoljstvo. U momčad se vraća “idejni vođa” Marko Babić, a oporavio se i Goran Ljubojević. Dakle, u Karlovcu će momčad biti skoro pa idealna. Samo da je Ibriks sačuvao živce protiv Koprivničana...

Tekst: Dalibor Keler (Glas Slavonije)
Foto: SiB.hr arhiva

 


Izdvojeno

Reci što misliš!