Sport / Nogomet

Vidaković i Šorša za drugo mjesto

Vidaković i Šorša za drugo mjesto

NK Osijek - NK Slaven Belupo 2:0

Osijek je nakon dvotjedne stanke zbog utakmica reprezentacije nastavio tamo gdje je i stao. Nova pobjeda, ovoga puta protiv neugodnog Slaven Belupa, razveselila je sve pristaše Bijelo-plavih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odlično je Osijek krenuo u utakmicu. Bez inače standardnog Babića (izostao zbog tri žuta kartona), sa Lukačevićem u sredini, krenuli su u napad od prve minute i to im se brzo isplatilo. Već u osmoj minuti Šorša je nabacio gotovo identično kao i protiv Vinkovčana, a na drugoj stativi Vidaković je još jednom glavom zabio za slavlje. Bio je to njegov treći pogodak u ovoj sezoni.

os_slaven_2_495

Nisu tu stali napadi domaći. Samo 10 minuta kasnije sjajni Tomislav Šorša ispremješao je obranu gostiju, ušao u sredinu i lijevom nogom sa ruba 16 metara pogodio pored nemoćnog Rodića. Stadionom se već tada zaorilo "Ovo je Osijek". Uistinu, to je Osijek kakav svi oni koji dolaze na Gradski vrt žele gledati. Napadački i požrtvovno za svaku loptu.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mjenjao, ali su gledatlji mogli vidjeti prigode na obje strane. Jednu takvu ispred gola Karduma otklonio je fanatični Ivo Smoje.

os_slaven_4_495

Drugo poluvrijeme Osijek se povukao i pokušavaiz kontri. Prvo je Lukačević jedan solo prodor završio šutom malo pored vratnice, a nakon toga Barišić glavom gađa po sredini gola, ali je Rodić na mjestu.

Tri minute prije kraja neoprezan je bio Ibriks i tako zaradio drugi isključujući žuti karton. Međutim, do kraja Osječani uspjevaju izdržati nalet Farmaceuta.

os_slaven_1_495

Osijek je ovom pobjedom došao do 14 bodova i zasjeo na drugo mjesto HNL, a raspored ih u slijedećem kolu vodi u Karlovac (nedjelja), a nakon toga igra dvije domaće utakmice što je prigoda za zadrže visoku poziciju na ljestvici.

Slavlje na kraju utakmice zajedno sa navijačima najbolja je pozivnica svima da dođu na stadion i uživaju u jednom novom Osijeku.

VIDEO:

 

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr
Video: MAXzona.com


Izdvojeno

Reci što misliš!