Sport / Nogomet

Mađari ulažu u NK Osijek?

Mađari ulažu u NK Osijek?

Posljednja dva tjedna u Gradskom vrtu bila su prilično nemirna. Prijetnje štrajkovima, iznenadni transfer Dine Špehara u Dinamo, špekulacije oko ostavke predsjednika Roberta Špehara značajno su poremetili "statiku" osječkog prvoligaša.
nk_osijek_pobjeda495

Mir se počeo vraćati nakon pobjede u slavonskom derbiju protiv Cibalije, a predsjednik je odlučio objasniti stanje nakon što je njegova "vlada" zaokružila godinu dana rada u NK-u Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dužan sam navijačima objasniti situaciju u NK-u Osijek jer su se pojavile svakave špekulacije. Mislim da smo globalno u ovih godinu dana odradili dobar posao. Posebno sa stručne strane. S financijske se moglo bolje jer smo od 12 isplatili deset plaća. Osobno bih bio najsretniji da smo mogli isplatiti i te dvije plaće, a za to nam je nedostajao jedino malo izdašniji transfer. Bilo je skeptika koji su mislili da nećemo izdržati ni tri mjeseca, ali evo mi smo još uvijek tu i nastavljamo borbu - započeo je priču Špehar.
Najviše su ga zaboljele špekulacije oko njegovih motiva preuzimanja NK Osijek te da će se nakon transfera sina u Dinamo povući s mjesta predsjednika.

- Takve zločeste konstrukcije ne želim ni komentirati, a navijačima i svima koji vole klub poručujem da ne dajem ostavku. Baš suprotno, zajedno sa svojim suradnicima pokušavam osmisliti plan kako posve stabilizirati NK Osijek.
Koje su temeljne odrednice tog plana stabilizacije?
- Korak smo do potpisivanja velikog sponzorskog ugovora koji bi nam riješio pitanje financiranja u sljedeće tri godine. Ime još ne mogu otkriti, ali ću reći da je to plod naših kontakata s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i suradnje naše Škole nogometa s Akademijom Ferenc Puškaš iz Budimpešte.

nkosijek_ulazak_495Što ako se taj posao izjalovi?
- Svakako ćemo pokušati produžiti sve postojeće sponzorske ugovore, kojima i ovom prigodom zahvaljujem na pomoći, a radit ćemo i na novima. Međutim, to će značiti nastavak životarenja kluba, a to ne zadovoljava moje ambicije. Uostalom, ja sada govorim o problemima tekućeg poslovanja, a istinski problemi NK Osijek mnogo su dublji i njih nikako nećemo moći riješiti sami.
Jasno, to su problemi vezani uz dugovanja prema državi, dugovanja iz sudskih presuda, ali i prema nekadašnjim igračima.

- Planiramo unutar kluba osnovati radnu skupinu koja će se pozabaviti deblokadom računa što je preduvjet da dobijemo natjecateljsku licencu za sljedeću sezonu. Imamo jasne signale od nadležnih organa HNS-a da se ovakvo financijsko stanje više neće tolerirati. Za rješavanje tih problema potrebna je mnogo opsežnija akcija u koju trebaju biti uključene sve strukture Grada i Županije. Planiramo organizirati okrugli stol za koji bismo doveli sve subjekte političke, gospodarske, sportske i sve koji žele i mogu pomoći da se klub napokon postavi na zdrave temelje. U toj akciji presudna će biti politička potpora i vjerujem da ćemo je dobiti - zaključuje predsjednik bijelo-plavih.

[important title=PREOBLIKOVANJE, A NE STEČAJ]
Pričalo se i o mogućem stečaju, ali u osječkom prvoligašu takav rasplet nastoje izbjeći pod svaku cijenu.
- Nisam za stečaj jer u njemu će svi izgubiti. Klub će nestati, vjerovnici se neće naplatiti, a zaposlenici će ostati na ulici. Moja je vizija NK Osijek povesti prema preoblikovanju, a da bi do njega došlo, potrebno je prvo stvoriti uvjete, a tu nam je potrebna pomoć svih struktura - kaže Špehar.

[/important]

[important title=DANAS u Subotici]
Nogometaši Osijeka danas će odigrati prijateljski susret protiv subotičkog Spartaka. Utakmica se igra u Subotici s početkom u 17 sati.[/important]

TEKST: Dalibor KELER, (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!