Sport / Nogomet

FOTO i VIDEO: Osječani pobjednici u slavonskom derbiju

FOTO i VIDEO: Osječani pobjednici u slavonskom derbiju

Pobjeda koja je bila itekako potrebna i jednima i drugima ovoga puta završila je u rukama Osječana. Junak momčadi iz grada na Dravi bio je Srđan Vidaković koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Bolje je susret otvorila Cibalija, dok su Osječani još pod dojmom događanja za vrijeme i u tjednu nakon utakmice sa Dinamom u utakmicu ušli pomalo nervozno. Kresinger je pokrenuo prvu pravu akciju na utakmici i uposlio Rugaševića koji je bio neprecizan. S druge strane Marko Babić još jednom je pokazao da je najbolji Osijekov igrač trenutno. Opalio je u jednoj akciji sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla iznad grede. Morao bi ipak Babić češće pokušati završiti pojedine akcije udarcem bez pretjeranog kompliciranja i dodavanja, posebice u trenucima kada ide okomito prema vratima kao u nekoliko navrata u drugome poluvremenu.

Do kraja poluvremena Osijek je imao još dvije prilike, ali su Barišić i Miličević bili neprecizni. Nakon toga, do poluvremena, igralo se tvrdo s obje strane pa se na odmor otišlo sa 0:0.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već pri izlasku iz svlačionice vidjela se odlučnost na  licima gostiju da pokušaju uzeti sva tri boda. Krenuli su tako puno čvršće i agresivnije prema golu domaćina i to im se isplatilo već u 53. minuti. Tomislav Šorša, koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu, dobro je kombinirao sa Miličevićem i na kraju ubacio za Srđana Vidakovića koji glavom pogađa za slavlje Kohorte koje je u Vinkovce pristiglo 200-ak. Naklonio se nakon postignutog gola navijačima i tako im zahvalio za glasnu podršku.

{youtube}o3vYvxu-wdI{/youtube}

Mogao je Osijek nakon tog pogotka nokautirati Cibaliju, ali su Miličević i Vrgoč bili neprecizni. Napose je odličnu priliku imao Vrgoč koji sa svega dva metra promašuje prazan gol.

U 72. minuti istaknuo se i Kardum koji je obranio vrlo dobar udarac Župarića. U posljednjih 15-ak minuta kada su se gosti povukli Cibalija je polako stezala obruč oko gola Osijeka, ali bez pravih prilika. No, prilike su se redale s druge strane kada su Osječani u nekoliko kontri jednostavno morali pogoditi za povišenje rezultata i mirno privođenje utakmice kraju, ali to zbog svoje nespretnosti nisu uspjeli. Morati će u budućnosti bolje iskoristiti pružene prilike. Unatoč promašajima osvojli su tri boda i sada na svome kontu imaju ukupno 11 bodova iz šest utakmica.

U slijedećem kolu u Gradski vrt dolazi Slaven Belupo koji je ispred Osijeka, a pobjedom Osijek bi ih preskočio na ljestvici i tako se približio samome vrhu HNL-a. Utakmica se igra za dva tjedna jer slijedi stanka zbog reprezentativnih obaveza. Dodajmo tome kako je Marko Babić u ovoj utakmici zaradio i svoj treći žuti karton i da će tu utakmicu propustiti.

NK Osijek: Kardum (7), Smoje (7), Vrgoč (7.5), Lukačević (6.5), Ibriks (7), Kvržić (6.5), Vidaković (7.5), Šorša (7.5), Babić (7), Miličević (6.5), Barišić (6.5)

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto: M. Banić/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!