Sport / Nogomet

Za Dinamo tiskano 10 tisuća ulaznica

Za Dinamo tiskano 10 tisuća ulaznica

Nogometaši Osijeka uživaju u jednom od najboljih ulazaka u sezonu unatrag sedam-osam godina. Nakon četiri odigrana kola Osijek još nema poraz, a i drugi statistički podaci govore da se nešto zbilja počelo pomicati u Gradskom vrtu.

Bijelo-plavi su na prosjeku od dva postignuta pogotka po utakmici, a primaju manje od jednog u prosjeku, što je obećavajuće. Jasno, sve to je stvorilo pozitivno ozračje oko momčadi baš onako kako su u klubu sanjali prije nego je prvenstvo krenulo. Osam bodova iz četiri kola moglo bi se nazvati bodovnim prebačajem plana.

Korak po korak

- Iskreno, ne gledam na to tako. Prije nego je sezona počela, nismo pravili nikakve bodovne okvire s kojima bismo bili zadovoljni ili ne. Jednostavno, išli smo od utakmice do utakmice i ispalo je dobro. U globalu sam zadovoljan sa svime - i s bodovnim učinkom, a i s kvalitetom igre. Još ima oscilacija, ali ukupno gledano bilo je dobro. Drugačije i ne može biti kad još nemamo poraza - kaže Vlado Bilić, trener osječkog prvoligaša.

I sad u tom dobrom raspoloženju kao „kec na desetku“ dolazi utakmica s vodećim Dinamom. Bit će to veliki izazov Osijekovoj seriji neporaženosti, a nakon dugo, dugo vremena taj okršaj starih rivala može nositi epitet derbija. Osijek je sad u stanju zakomplicirati život „modrima“.

- Već smo svi u toj utakmici. Slažem se da ona može nositi epitet derbija jer se sastaju dvije neporažene momčadi. Očekujem da će i naši navijači pozitivno reagirati na ovaj naš učinak te da će kvantitetom i kvalitetom navijanja popratiti taj naš okršaj s Dinamom - kaže Bilić.

Protiv “modrih” treba letjeti

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nije tajna da u osječkom prvoligašu puno očekuju od susreta s Dinamom. Jasno, ne toliko na rezultatskom koliko na komercijalnom planu. Očekuje se veliki posjet, a to u ovom novom sustavu naplate ulaznica znači i dobru zaradu.

- Tiskali smo 10.000 ulaznica, nitko sretniji od nas ako sve planu. Momčad je to zaslužila dobrim igrama na početku prvenstva, pa svi vjerujemo da će subotnja utakmica biti pravi nogometni spektakl koji je Osijek dugo čekao - kaže Robert Špehar, predsjednik NK Osijek.

Iako uživaju u startu, u Gradskom vrtu nisu poletjeli u nebo. Znaju gdje im je mjesto, a Špehar koji je najviše strepio nad rezultatima od početka sezone „primiruje loptu“ kao što je to savršeno radio u igračkim danima.

- Nema euforije. Svjesni smo da će nam za pobjedu nad Dinamom trebati nešto posebno. Morat ćemo letjeti jer „modri“ su daleko najjači u Hrvatskoj i jedini imperativ koji momčad u tom susretu ima jest – odigrati dobru utakmicu. Važno je da se ne uplašimo, ja vjerujem da ih možemo dobiti. Što se tiče rezultatskih ambicija, one su ostale iste – cilj nam je gornji dio tablice, a ako se otvori prilika za nešto više, pokušat ćemo - zaključuje klupski predsjednik.

Tekst: D. Keler (www.glas-slavonije.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!