Sport / Nogomet

Osijek živi za subotnji okršaj s Dinamom

Osijek živi za subotnji okršaj s Dinamom

 

"Lega jel` ideš u subotu na tekmu?" - neizostavno je pitanje u bilo kojem dijelu grada. Već dugo grad na Dravi nije živio za NK Osijek i neku utakmicu kao nadolazeću s Dinamom. Unatoč nes(p)retnom kiksu s početka sezone protiv Rijeke, stvari su se ipak posložile na najbolji mogući način te se u subotu od 20h u Gradskom vrtu očekuje spektakl.

Konačno je malo i sreća pomazila Osječane, pa su unatoč blijedoj partiji na Parku mladeži osvojili vrijedan bod kod izravnog kandidata za Europu. Netko od zaljubljenika u bijelo-plavu boju dobro je primjetio kako je konačno i Osijek počeo osvajati bodove poput Hajduka. Sjetimo se samo zadnjih nekoliko gostovanja Hajduka u Gradskom vrtu. Red je bio da i Osijek počne osvajati bod(ove) na sličan način. Doduše nije riječ o Hajduku, ali nadamo se da su Osječani na ovaj način razbili prokletstvo Splita. Svakako da Osječni moraju igrati hrabrije na gostovanjima, ali ni ovako nije loše pogotovo za stvaranje pozitivne klime pred okršaj s europskim Dinamom.

0d9454041d4168dec54136ecb188aa56.jpg

Osim na igračkom planu NK Osijeku se djelomično otvorilo i na financijskom planu. Potpisan je (pre)dugo očekivani ugovor s Osječkom pivovarom što je izazvalo olakšanje kod Kohorte kojima je Osječko uz NK Osijek neizostavni dio lokalpartiotskog načina života. Mučno je bilo gledati kako Osječka pivovara potpisuje sporazum s ljutim rivalima iz Vinkovaca, dok je NK Osijek na čekanju. Zbog toga je u Palaceu pala prodaja Osječkog piva, no na zadovoljstvo svih oko NK Osijeka i taj problem je stavljen ad acta, te možemo reći kako NK Osijek ponovno igra, a Kohorta navija uz Osječko.

Prodano 700 godišnjih ulaznica

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do subote 13. kolovoza postajala je mogućnost kupnje godišnjih ulaznica za sve utakmice NK Osijeka. Direktor Gordan Matković naglašava kako su navijači imali dovoljno vremena za kupnju.

- Prodano je ukupno 700 godišnjih karata i to 500 za istok i 200 za zapad. Ovo je prva sezona u kojoj smo nudili ovu opciju našim navijačima i moram priznati da smo zadovoljni prodajom.

0ca333a773af54e69dce76963afc5705.jpg

Dinamo puni blagajnu!

Utakmica s Dinamom mogla bi napuniti praznu blagajnu NK Osijeka. Čelništvo NK Osijeka odlučilo je za derbije (Dinamo i Hajduk) povećati cijene karata pa će tako zapad koštati 80 kuna, a istok 50 kuna. U klubu ističu da su na taj način nagradili vjerne navijače koji s godišnjom kartom sve utakmice gledaju za 10 kuna, dok će oni koji dolaze zbog Dinama i Hajduka morati posegnuti dublje u džep. Ukoliko se obistine očekivanja od 10 000 gledatelja NK Osijek bi mogao inkasirati oko pola milijuna kuna što bi nadamo se olakšalo financijsku situaciju klubu.

{youtube}e1rmKf0xOpw{/youtube}

[important title=Nagrdana igra]Portal SiB.hr i NK Osijek poklanjaju vam 3x1 ulaznicu za istočnu tribinu. Napišite u komentar UNUTAR članka Svi na stadion - svi po pobjedu! i osvoji ulaznice. Dobitnike ćemo proglasiti u petak.

Antonija Šokac
Josip Brkić
Nikolina Jakovljević[/important]

Tekst: SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!