Sport / Nogomet

FOTO: Split - Osijek 2:2, a sada Dinamo!

FOTO: Split - Osijek 2:2, a sada Dinamo!

Bod kao kuća! Osječani su uspjeli isčupati remi u Splitu i nastavili su niz nepobjedivosti ove sezone.

Tako su iz četiri kola zabilježili 8 bodova (Rijeka i Split remi, Istra i Zagreb pobjeda) i nakon četiri kola drže četvrto mjesto.

st_os_495_3

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već u prvoj minuti mogao je Split povesti, ali je ponajbolji igrač Osijeka, golman Kardum obranio udarac Čopa. Nakon toga krenuo je u napad Osijek i u šestoj minuti poveo odličnim udarcem Vidakovića. Prošao je Vidaković svoje čuvare i sa 25 metara pogodio rašlje golmana Vukovića.

st_os_495_1

Nažalost, nakon toga povukli su se gosti, a Split je zagospodario terenom. Stjerani u svoju polovicu, Osječani su se uspješno branili na čelu sa Kardumom sve do 39. minute kada je Babić srušio bivšeg igrača Osijeka, Vitaića, a najstrožu kaznu iskoristio je Obilinović.

st_os_495_2

Puno bolji Split i u nastavku susreta, što je rezultiralo njihovim vodstvom u 55. minuti. Slobodan udarac nespretno odbija do tada junak susreta Kardum, a loptu u gol zabija Baraban. Bio je to znak da Osječani moraju krenuti u napad.

st_os_495_4

Upravo to se i dogodilo. Zaigrali su puno slobodnije i organiziranije što je rezultiralo s nekoliko poluprigoda.

Napokon, u 88. minuti, jedan odličan napad Ibriksa koji je u priliku gurnuo Špehara rezultira udarcem s11 metara. Ibriks je prošao po desnoj strani i dodao za Babića koji proslijeđuje loptu Špeharu. Špehar puca izravno u golmana, a na loptu natrčava Ibriks kojega ruši igrač Splita.

Najstrožu kaznu izvodi kapetan Babić i izjednačava za konačnih 2:2 i slavlje 50-ak Kohortaša u Parku mladeži.

st_os_495_5

Dobar je to rezultat za nastavak sezone u kojoj već slijedeći dvoboj nosi okršaj s Dinamom. Pozitivna atmosfera se već osjeća u gradu, a tijekom tjedna zasigurno će još više rasti.

Tekst: SiB.hr
Foto: SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!