Sport / Nogomet

Četiri komada za prvo mjesto HNL-a

Četiri komada za prvo mjesto HNL-a

Rapsodija u Gradskome vrtu. Osijek je prema golu gostiju iz Zagreba krenuo snažno od prve minute i to je publika itekako znala cijeniti. Konačan rezultat 4:0 mogao je biti višestruko veći.

Već u prvih nekoliko minuta Osijek je propustio nekoliko vrlo izglednih prilika, da bi u 12. minuti, u prva dva kola osporavani Dino Špehar, prekrasnim pogotkom sa ruba šesnaest metara pogodio za 1:0. Asistenciju je upisao Ljubojević.

osijek_zagreb_2_495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nisu tu stali napadi domaćih. Momčad Zagreba bila je stjerana u dvadeset metara svoje polovice terena, a igrom Osijeka dirigirao je iznimno raspoloženi Marko Babić koji je prema našoj ocjeni ponio epitet igrača utakmice.

Miličević je iz jedne kontre mogao povećati rezultat na 2:0, ali je prišao preblizu golmanu pa je ta prilika propala. No, već ubrzo nakon toga korner je izveo Babić, Miličević je zahvatio loptu, a  igrač Zagreba, Oršulić,  skrenuo je loptu u gol. Tim rezultatom otišlo se i na odmor, a publika je pljeskom pozdravila borbenost, jednostavnost i učinkovitost Osijekove igre.

osijek_zagreb_3_495

U drugome poluvremenu nešto bolji Zagreb u prvih nekoliko minuta, ali brzo se situacija vratila na onu iz prvoga dijela. Nakon 18 minuta, Osijek je povećao rezultat na 3:0, a strijelac je bio kapetan Ivo Smoje. Bio je to još jedan korner nakon kojega je loptu za Smoju spustio Vrgoč, a ovaj je zatresao mrežu.

osijek_zagreb_4_495

U 73. minuti konačan rezultat postavio je Ivan Miličević koji je loptu u gol spremio glavom. Začula se na Gradskome vrtu i pjesma "Trpaj sirotinju" koja je aludirala na sličan rezultat prošle sezone kada je Osijek u Rijeci postigao jedan pogodak više. Na kraju utakmice publika je na nogama pozdravila Bijelo-plave koji sljedećega tjedna odlaze na noge umornome Splitu, a nakon toga u Gradski vrt dolazi Dinamo. Susret je pratilo više od 2000 gledatelja.

osijek_zagreb_1_495

Inače, Osijek je ovom pobjedom izjednačio najbolji start u HNL-u i sa 7 bodova iz tri utakmice trenutno je vodeći na ljestvici ispred Lokomotive i Dinama koji ima utakmicu manje.

- Odigrali smo fantastično! Da je u prvom dijelu bilo 5:0 ne bi bilo nezasluženo. Momčad je dobro posložena, trkački spremna i kako je utakmica odmicala to je sve više dolazilo do izražaja – rekao je trener Osijeka Vlado Bilić.

Marko Babić odigrao je najbolju utakmicu od povratka, da su napadači iskoristili samo neke njegove podvaljene lopte rezultat je mogao biti 10:0

- Ovoj mladoj momčadi bila je potrebna ovakva utakmica da se oslobodimo i da pokažemo da znamo igrati – rekao je Marko.

[important title=NK Osijek - ocjene igrača]Kardum 7,5, Smoje 7.5, Gavrić 7, Lukačević 7.5, Šorša 7.5, Kvržić 8, Vidaković 7.5, Špehar 7.5, Babić 8.5, Miličević 8, Ljubojević 7.5 - još su igrali: Vrgoč, Prijić i Glavaš[/important]

 

osijek_zagreb_5_495

VIDEO (Tportal):

 



osijek_zagreb_6_495

osijek_zagreb_7_495

Tekst: T.Maltašić, T. Čizmadija
Foto: M.Banić


Izdvojeno

Reci što misliš!