Sport / Nogomet

Nakon 111 dana po pobjedu u Gradskome vrtu

Nakon 111 dana po pobjedu u Gradskome vrtu

Nogometaši Osijeka u subotu će se suočiti sa svojom pravom "noćnom morom" - nastupom na stadionu u Gradskom vrtu. Bijelo-plavi već duže vrijeme imaju ozbiljnih problema kada igraju pred svojim navijačima, a činjenica da su u posljednjih pet nastupa na svom terenu postigli samo tri pogotka dovoljno govori koliko ih opterećuje igranje kod kuće.

Ni prva utakmica ove sezone nije donijela drugačiju sliku. Remi s Rijekom treći je u nizu prvenstveni nastup u Gradskom vrtu u kojem bijelo-plavi nisu svladali svog suparnika, ali ta ih loša statistika, izgleda, ne zabrinjava uoči susreta sa Zagrebom.

- Činjenica je da imamo određenih problema kad igramo u Osijeku, ali nakon pobjede u Puli sve je nekako živnulo. Tri boda s gostovanja uvijek značajno poprave ukupnu atomsferu, pa vjerujem da ćemo protiv Zagreba prekinuti prokletstvo koje nas prati u Gradskom vrtu - optimističan je Ivan Miličević, strijelac pobjednonosnog pogotka protiv Istre 1961.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Taj će put biti znatno olakšan ako Miličevićevi i Ljubojevićevi ciljnici budu precizno namješteni. U prva dva kola svaki je postigao pogodak i to je svakako dobra vijest. Trener Vlado Bilić, koji je na klupu bijelo-plavih sjeo potkraj prošle sezone, još uvijek čeka na prvi trijumf u svom dvorištu. Dosad je imao dva pokušaja i oba su završila remijem. Hoće li biti treća - sreća za Osijekovog stratega?

- Činjenica je da se mučimo pred svojom publikom. Ima tu svega pomalo. Psihološki je momčad sigurno opterećena jer navijači očekuju da što prije postignemo pogodak, a često nemamo ni sreće u realizaciji. No nismo mi jedini koji se mučimo kod kuće. Igramo protiv suparnika koji se zatvore i tu nije uvijek lako naći put prema mreži. Treba puno strpljenja da se probiju ti bunkeri. Razumijem navijače da žele uvjerljive pobjede u Gradskom vrtu, ali apeliram na njih da budu strpljivi i podrže momčad ako vide da događaji na terenu ne krenu odmah u željenom smjeru - priča Bilić.

Zagreb je često znao biti neugodan gost u Osijeku. Uostalom, bod su "pjesnici" odnijeli i prošle sezone s osječkog stadiona.

- To je nekakva čudna tradicija, Zagreb je nama nezgodan u Osijeku kao i mi njima u Kranjčevićevoj. Gledao sam ih protiv Karlovca i nisu me impresionirali bez obzira na to što su uvjerljivo pobijedili. Međutim, to me neće zavarati. Znamo da moramo "letjeti" po terenu da bismo ubilježili tu pobjedu - smatra trener osječkog prvoligaša.

Na prvi je pogled Zagreb slabiji nego prošle sezone, ali kad je Osijek u pitanju, to je klasična "duda varalica". Bijelo-plavi još uvijek nisu u stanju nikoga dobiti na rutinu pa moraju biti svjesni da ih očekuje još jedan "težak tjelesni rad" ako žele podebljati svoj bodovni konto. Ako bi pobijedili Zagreb, iz tri utakmice skupili bi devet bodova, a to ne zvuči uopće loše. Iako, tada bi još više "žuljao" onaj startni remi protiv Rijeke...

Bijelo-plavi već duže vrijeme imaju ozbiljnih problema kada igraju pred svojim navijačima pa će tako 111 dana proći će do subote otkako je Osijek zabilježio posljednju prvenstvenu pobjedu u Gradskom vrtu, protiv Splita (1:0).

Tekst: Dalibor Keler (Glas Slavonije)

[important title=3x1 ulaznica za istok]Portal SiB.hr i NK Osijek poklanjaju 3x1 ulaznicu za istočnu tribinu. Ulaznice osvojite tako da u komentar (Facebook ili forum) unutar članka upišete Samo pobjede nam daj! i čekate izvlačenje dobitnika sutra.

Ulaznice su osvojili:

Davor Milaković
Maja Bakota
Mario Kereta

[/important]

   

  


Izdvojeno

Reci što misliš!