Sport / Nogomet

Osijek izbacio Lokomotivu, a sebe vratio u europske tračnice

Osijek izbacio Lokomotivu, a sebe vratio u europske tračnice

Osijek nastavlja s igrama toplo-hladno, a danas, u možda i ključnom dvoboju za europska mjesta, odigrao je sjajno i s uvjerljivih 4:0 svladao jednog od izravnih konkurenata, Lokomotivu.

Od samog početka bile su to jednosmjerne tračnice. Osijek se postavio suvereno na terenu od prve minute u kojoj je imao i svoju prvu prigodu, a ton igri davali su Pilj i Kleinheisler s kojim je Osijek potpuno drugačija momčad na terenu.

Nakon što je propustio nekoliko dobrih prigoda, Osijek je u vodstvo došao u 25. minuti. Kleinheisler je iz kornera dodao za Pilja koji s lijeve strane povlači loptu i puca s nekih 25. metara i topovski zabija loptu u mrežu Grbića za emotivno slavlje njega i ostatka ekipe.

PXL 110519 24580905

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 38. minuti igru napušta Kleinheisler koji se očito nije dovoljno oporavio od ozljede, ali srećom, momčad Dine Skendera nastavlja s dobrom igrom i kontrolira susret do pred samu završnicu kad potpuno demolira suparnika.

Tako u 79. minuti Talys prolazi po boku, dodaje za Šoršu koji kratko vraća Žaperu koji minijaturom prolazi kroz obranu domaćih i mirno matira Grbića. Već u 84. minuti Grbić je neoprezan što koristi Marić i uzima mu loptu s kojom praktično ušetava u gol i vraća se na vrh ljestvice stijelaca. Osijek tu nije stao pa u 86. minuti stiže do konačnih 4:0 kad Marić dodaje za Pušića, a on fino šalje loptu u sami bliži kut za veliko slavlje i povratak na treće mjesto ljestvice HNL-a.

PXL 110519 24581096

Prvenstvo se nastavlja već u srijedu kad u Gradski vrt stiže Rijeka. Susret se igra u 20 sati, a ukoliko u tom susretu bijelo-plavi stignu do pobjede, Europa će im biti nadomak ruke.

SiB.hr
Foto: Luka Stanzl/Pixell

    
 


Izdvojeno

Reci što misliš!