Sport / Nogomet

Osijek hrabro pao u Maksimiru

Osijek hrabro pao u Maksimiru

Strpljivo je Dinamo čekao pogreške Osijeka u polufinalu Kupa na kišnom Maksimiru i dočekao ih je dva puta tijekom 90. minuta dvoboja. Prvo je Petković izrolao Gutia i Grgića i asistirao Olmu, a zatim je Žaper u samoj završnici susreta pogriješio na sredini za konačnih 2:0 koje je postavio Šunjić. Prethodno je u istoj akciji Malenica obranio udarac Oršića.

DINAMO 2:0 OSIJEK

Ipak, bila je ovo jedna od ponajboljih utakmica Osijeka ovog proljeća. Čvrsto defanzivno na početku, a kasnije strpljivo prema naprijed pokušala je Skenderova momčad graditi svoju igru, a na kraju je imala i više loptu u svom posjedu pa i veći broj udaraca prema golu Livakovića, ali je izostalo premalo konkretnosti u završnici ili su napadači, prema mišljenju sudaca, završavali u zaleđu za nekoliko, rekli bismo, centimetara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom dijelu najbliži pogotku bio je Pilj koji je raspalio s 30 metara nakon što je povukao loptu s centra, ali je Livaković uz dosta muka uspio izbaciti u korner. Drugi dio dio je nekoliko promjena i ofanzivniju momčad Osijeka i to posebice nakon ulaska povratnika Bočkaja i Ejupija kad je Osijek zaigrao s dva napadača. Nažalost, to nije donijelo konkretnosti pa je sve ostalo samo na nekoliko pokušaja prema Livakoviću koji je sigurnim reakcijama spriječio iznenađenje na Maksimiru.

PXL 230419 24377351

Osijek nastavlja prvenstvenu bitku i to odmah u subotu novim dvobojem protiv Dinama, ali ovoga puta na svom Gradskom vrtu. Za nadati se je kako mogu ponoviti predstavu iz Maksimira, ali uz drugačiji rezultat na kraju utakmice.

PXL 230419 24377531

SiB.hr
Foto: Robert Anić i Dalibor Urukalović/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!