Sport / Nogomet

NK Osijek: Malo obećanja, puno nade!

NK Osijek: Malo obećanja, puno nade!

NK Osijek danas tiše nego inače ulazi u novu sezonu Hrvatske nogometne lige. Za razliku od prošle sezone kada se cijelo ljeto najavljivala borba za pozicije koje vode u eurokupove, ove godine nema slične euforije ni tereta na leđima momčadi.

Ono što se od njih očekuje u klubu je da poprave plasman u odnosu na iduću godinu (osmo mjesto) i da konačno zaigraju u skladu s imenom kluba kojeg predstavljaju i pokušaju isprati gorak okus posljednjih (deset) godina.

Nažalost, kao i obično, Osijek i ove sezone muku muči s financijama i postoje određena dugovanja prema igračima koja bi se mogla odraziti na njihovu izvedbu na terenu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ljetni prijelazni rok nije donio ništa spektakularno. Klub su napustili Škorić i Pranjić koji ionako nisu igrali u proljetnom dijelu prvenstva jer su odbili korekciju ugovora tijekom zimskog prijelaznog roka, a osim njih klub su napustili i Pelaić (istek ugovora, prešao u NK Zagreb) i Čaušić koji nije bio zadovoljan sa svojim statusom u momčadi.

9ad5402b61930f6ffcd93c451375ad26.jpg

Glavni aduti na koje će se trener Vlado Bilić osloniti su svakako povratnici Babić i Ljubojević. Oni nisu bili potpuno spremni u proljetnom dijelu prvenstva, ali sad su s ostatkom momčadi prošli kompletne pripreme i od njih se očekuje da budu vođe na terenu i preuzmu odgovornost na sebe. Osim njih, puno se očekuje i od Šorše koji je lani bio jedan od rijetkih igrača koji je konstantno igrao na visokoj razini i to na više pozicija.

Ono što svakako treba popraviti u odnosu na prošlu sezonu je igra kod kuće gdje je Osijek lani ispustio jako puno bodova bezbrojnim neriješenim rezultatima i alibi pristupom utakmicama u stilu „i bod je dobar". Ako žele popraviti lanjsku sramotnu statistiku da nijednom nisu pobijedili dvije utakmice u nizu moraju igrati puno agresivnije, angažiranije i sa manje kalkulacija.

Još jedan lanjski problem je bila vrlo slaba realizacija u napadu gdje je Osijek u nekim utakmicama stvarao puno prilika koje nije iskorištavao, što bi protivnik na kraju iskoristio.

[important title=Godišnje ulaznice]Nakon niza godina uprava NK Osijeka odlučila je uvesti godišnje ulaznice.

Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama kluba u Wilsonovoj ulici i to:

utorak, srijeda, četvrtak od 8,00 – 18,00 sati i
petak (na dan utakmice) od 9,00 do 14,00 sati

Dodajmo ovome kako je potpisan i novi ugovor sa dobavljačem sportske opreme, tvrtkom JAKO sport. NK Osijek će tako slijedeće četiri godine nositi opremu ovoga dobavljača, a trenutno su u izradi dresovi posebno dizajnirani za njih. Očekuje se kako bi u njima mogli zaigrati od petog ili šestog kola.[/important]

nkosijek-pressica-iskaznice495

Trenutno su na raspolaganju 5 napadača – Ljubojević koji slovi kao prvi napadač, Miličević koji igra u stilu toplo-hladno i jednu utakmicu je najbolji na terenu, a u drugoj ga nema, Barišić koji nikako da uhvati golgetersku formu, mladi Maglica koji također nije dovoljno konstantan iako sigurno ima potencijala i Prijić koji je velika nepoznanica s obzirom da je na pripremama redovito najbolji strijelac, a u prvenstvu rijetko uopće dobiva priliku da zaigra.

Što se tiče očekivanja navijača, ona su unatoč svim problemima u i oko kluba uvijek visoka i ista. Želja je da klub konačno prekine desetogodišnju sušu neigranja u euro-kupovima. Trenutno, stadion pohode samo oni najvjerniji koji su tu i kad je dobro i kad je loše, a da bi se privukao „prosječni" navijač i povećao prihod od ulaznica potrebno je napraviti puno bolje rezultate i stvoriti cjelokupnu pozitivnu atmosferu oko kluba.

S te strane će biti vrlo bitno kako će se krenuti u sezonu, a prva tri kola nude idealnu priliku za dobar start. U prvom kolu Osijek igra kod kuće protiv financijski i igrački oslabljene Rijeke, a nakon toga slijede Istra u gostima i Zagreb kod kuće. S osvojenih 6 ili više bodova bi se povećao interes navijača i očekivanja za ovu sezonu koja je kako je sam predsjednik Špehar istaknuo možda i ključna za dugoročni opstanak kluba.

[important title=HNL napreduje]Naša nacionalna liga je trenutno na Uefa ljestvici na 19. mjestu i lako je moguće da HNL u roku od dvije sezone dobije i petog predstavnika u Europi. Za to je potrebno da naši klubovi ostvare vrlo dobre rezultate ove i/ili iduće godine jer oko 15. pozicije kreću nacije koje imaju po pet i više predstavnika. To bi svakako olakšalo situaciju i Osijeku koji bi četvrtim, a moguće čak i petim mjestom u prvenstvu imao priliku zaigrati u toliko željenoj Europskoj ligi.[/important]

Tekst: Bojan Molnar/SiB.hr
Foto: SiB.hr/arhiva

   

  


Izdvojeno

Reci što misliš!