Sport / Nogomet

Ezekiel Henty: Želim pomoći momčadi

Ezekiel Henty: Želim pomoći momčadi

Nigerijac ima kronične probleme s trbušnim zidom, odnosno pubičnom kosti koji su ga više puta odvojili od terena.

Posljednji nastup za Bijelo-plave Ezekiel Henty imao je 17. veljače kada je Osijek u Gradskom vrtu svladao pulsku Istru 1961. Nakon toga morao je na rehabilitaciju zbog teškoća koje osjeća još od dolaska u redove našeg prvoligaša. Prošloga se tjedna nigerijski napadač priključio momčadi na treninzima, a odigrao je i prijateljski susret protiv Puskas Akademije. O svojim problemima kaže:

- Imam kroničnu upalu pubične kosti i zdjelice. Jako mi je sve „upaljeno“, to je vrlo ozbiljan problem. Ne želim predugo biti izvan terena i ne igrati, krivo mi je ako ne mogu pomoći momčadi. Pokušao sam igrati, ali bol je bila prevelika. Nisam mogao ni trčati niti se kretati jer je bol postala prejaka. Morao sam pet mjeseci piti lijekove protiv bolova, ali mi baš i nisu pomogli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nužna će biti operacija

Stanje mu je ovih dana dosta bolje i trebao bi konkurirati za jedanaestoricu koja će započeti ogled s Goricom. No, zdravstvene teškoće neće biti moguće riješiti bez dodatnih liječničkih zahvata.

- Pokušavam odraditi minimalni tretman kako bih mogao igrati i izdržati do kraja sezone, a zatim bih trebao na operaciju. Nešto više od dva tjedna sam bio na posebnim terapijama kako bih se pripremio i izdržao još nekoliko mjeseci. Međutim, nakon svršetka prvenstva neću više moći ovako i moram definitivno na operaciju.

Terapija je pomogla

Hentyju je terapija u Italiji, kako nam je rekao, značajno pomogla da bi barem neko vrijeme mogao igrati i to u razdoblju koje je Osječanima itekako bitno i u borbi za bodove i u Kupu Hrvatske…

- Da, pomogla mi je da mogu igrati u idućem razdoblju, ali još uvijek sam u bolovima. No, te bolove sada mogu izdržati, prvenstveno jer stvarno želim igrati i pomoći suigračima na terenu. Osjećam se puno bolje, odrađujem posebne vježbe svakoga dana i stvarno mi pomažu. Ako mogu trčati, mogu i igrati.

Na kraju smo pitali Ezekiela što očekuje od predstojeće utakmice s Goricom?

- U petak će biti odlična utakmica, stvarno smo motivirani, od svih igrača do trenera. Svi zajedno naporno radimo da bismo pobijedili i vjerujem da će tako i biti.

Izvor: nk-osijek.hr
Foto: Pixsell

 


Izdvojeno

Reci što misliš!