Sport / Nogomet

vrijeme je

Pogled s istoka: Zekić mora otići!

Pogled s istoka: Zekić mora otići!
Davor Javorovic/PIXSELL

Kemija u momčadi davno je izgubljena, napretka na planu igre nema, zasićenje istim rečenicama nakon utakmica je sve prisutnije, a navijači okreću leđa treneru i u takvim situacijama i puno veći klubovi od Osijeka prisiljeni su na promjene

Osječki Alex Ferguson, kako ga voli nazivati predsjednik kluba Ivan Meštrović, definitivno je izgubio podršku navijača. Donedavno, mišljenja navijača bila su podjeljena za i protiv lika i djela Zorana Zekića, ali ako je suditi prema reakcijama navijača nakon poraza protiv Rijeke i to, kako je sam rekao, na glup način, napadi na njega postali su poprilično žestoki.

Tolerirali su do sad navijači njegove egzibicije i promjene sastava, pronalazili olakotne okolnosti i umanjivali njegovu krivicu jer je ostao bez nekolicine bitnih igrača dok su zamjene dovedene prekasno ili nisu imali pravo nastupa predugo, ali nakon današnjeg susreta u kojem je protivnik igrao bez čak desetorice prvotimaca i s nekoliko debitanata, stav navijača sve je jasniji: Zoran Zekić mora otići.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Previše je ovo boli čak i za najtvrdokornije navijače koji su nekim lošijim vremenima naviknuli na brojne udarce, ali ovako lošu atmosferu u momčadi dugo nisu vidjeli. Raspalio je danas Zekić po igračima i to nije prvi put da pokušava tom metodom, ali na licima igrača vidljivo je kao da i oni sami čekaju da se nešto promijeni, a promjena ne dolazi bilo u njihovoj igri bilo na klupi.

U svemu ovome ne smije se umanjiti niti lik i djelo Alena Petrovića koji često voli reći kako Osijek dovodi karakterne igrače, ali od tog karaktera u posljednje vrijeme nismo puno vidjeli. Zanimljivo, u anketi koju je provela navijačka stranica NK Osijek Fans, upravo on dobio je gotovo istovjetan broj glasova na pitanje tko je kriv za trenutnu situaciju. Neki će reći kako je upravo on "pucao" u koljena Zekiću.

Predsjednik Meštrović još uvijek analizira i ispipava bilo javnosti, ali čini se kako je po prvi put i on sam poljuljan u svoje odluke. Sigurno, u jednu ruku napravio je i on sam Zekiću medvjeđu uslugu svojim izjavama o najboljem sportskom kolektivu, lovu na naslov i slično, a navijači kao navijači njegove riječi shvatili su ozbiljno pa se često da pročitati njihove ironične komentare upravo na te njegove riječi. U situaciji kad je za njega novi stadion apsolutni prioritet, ovakve tenzije mu zasigurno ne gode pa je i on sam znakovito uzeo mali time out od nekoliko dana prije odluke što i kako dalje.

No, vratimo se na Zorana Zekića koji i u danima nakon poraza u Rijeci ne odustaje od svoje sintagme kako su igrači krivi što sigurno ne doprinosi poboljšanju atmosfere među igračima. Moglo bi se i reći kako pomalo gubi tlo pod nogama i radi sam sebi odstupnicu i zaštitu dok mu Meštrović daje još dva tjedna života. U ovom trenutku se čini kako on sam postaje sličniji jednom od trenera koji je nasljedio Alexa Fergusona na klupi Man UTD.

Kemija u momčadi davno je izgubljena, napretka na planu igre nema, zasićenje istim rečenicama nakon utakmica je sve prisutnije, a navijači okreću leđa treneru i u takvim situacijama i puno veći klubovi od Osijeka prisiljeni su na promjene. Osijeku ovako predstoji teško razdoblje i ukoliko u reprezentatvnoj pauzi ZZ ne pronađe neki svoj čudomix izgledno je kako će napustiti klupu Osijeka nakon nešto više od tri godine u kojima je zabilježio brojne uspjehe, ali navijači i klub ne mogu vječno živjeti od PSV-a ma koliko taj uspjeh bio ogroman i povjestan... Treba reći i kako je Zekić već znao preživjeti slične krize, ali niti jedna nije bila ovako duboka, a uz to dolazi pred sami istek njegovog ugovora. Moguće je i kako će on svoj ugovor odraditi do kraja, a spasiti ga može i eventualni trofej u Kupu što iz današnje perspektive izgleda kao nemoguća misija.

Navijač s istoka


Izdvojeno

Reci što misliš!