Sport / Nogomet

Rijeka bez desetorice svladala ''glupi'' Osijek

Rijeka bez desetorice svladala ''glupi'' Osijek

Osijek tone u rezultatsku krizu sve dublje. Svega pet bodova u proljetnom dijelu sezone, nemoć njegovih igrača na čijim licima i pogledima se vidi koliko im je teško u ovim trenucima, jasan su znak kako će nastavak sezone biti vrlo neizvjestan i težak za njih.

Rijeka je slavila s konačnih 3:1 i pobjegla na velikih pet bodova i to bez deset standardnih igrača, a Lokomotiva se približila na samo bod i Hajduk  na samo dva boda i počeli su ugrožavati europska mjesta koja su naprosto imperativ.

Domaćini su rano poveli preko Halilovića i to dalekometnim udarcem kakvih je danas bio velik broj prema vratima Malenice. Od tog trena vidjelo se kako će Osijek teško do bodova, a sve je zapečatio Lepinjica nakon još jedne katastrofalne reakcije na jedan udarac iz prekida. Malenica je ostao ukopan na crti, a lopta na peterac gdje vratar jednostavno mora biti vladar, došla je do mladog igrača Rijeke koji u debiu zabija gol.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom dijelu Zekić je promijenio dva igrača pa su ušli Lopa i Boban, ali unatoč terenskoj inicijativi i većem posjedu lopte, Osijek nije dolazio do pravih prigoda do gol sve do jednog pokušaja Bobana iz daljine kad se iskazao vratar Sluga na golu Rijeke.

PXL 170319 23970700

Smanjio je Osijek u završnici susreta i to preko povratnika Ejupia nakon jedne gužve. Lijepo je Ejupi poentirao i to će zasigurno biti važno za njega u nastavku sezone. Nažalost, nakon tog zgoditka, Rijeka je brzo izvela jednu kontru, a Puljić je između Gutia i Škorića jednom žabicom poentirao za konačnih 3:1.

Slijedi reprezentativna pauza u kojem Osijek ima puno posla, a Zekić koji "nije očekivao kako će na ovako glup način izgubiti utakmicu", mora se zapitati što će on i njegova momčad napraviti ako misle u nastavku sezone napraviti pomak. 

Razočarani Zekić nakon utakmice iskritizirao je igrače bez da je i najmanjim dijelom preuzeo dio krivice na sebe. Laik bi se zapitao tko je osoba koja igračima treba uliti samopouzdanje kojeg očito igrači Osijeka trenutno nemaju... 

Nakon već spomenute pauze Osijek igra protiv Gorice i u tom susretu jednostavno mora doći do pobjede.

Tekst: SiB.hr
Foto: Nel Pavletić/Pixell

 


Izdvojeno

Reci što misliš!