Sport / Nogomet

Želja i borbenost na nivou, ali samo bod za Osijek protiv Lokomotive

Želja i borbenost na nivou, ali samo bod za Osijek protiv Lokomotive

Nogometaši Osijek drugo kolo zaredom nisu došli do pobjede na domaćem terenu. Nakon 1:1 protiv Slaven Belupa, isti rezultat bio je i danas protiv direktnog konkuretna za europska mjesta, Lokomotive.

Lokomotiva je odigrala možda i najdefanzivniju utakmicu od svih dosadašnjih u Gradskom vrtu i to im je donijelo bod. Osijek je želio pobjedu i veći dio susreta bio je apsolutno bolji protivnik. U prvom dijelu prigode su imali Abazaj te Pilj koji je odlično pucao iz okreta, ali je Grbić bio na mjestu. I kad se činilo kako će poluvrijeme završiti bez pogodaka, Malenica skače na loptu u svom petercu, promašuje je i zahvaća nogu Lokomotivinog igrača, a danas vrlo loš sudac, pokazuje na najstrožu kaznu i to nakon intervencije pomoćnika. Siguran je Majstorović i Lokomotiva ni kriva ni dužna stiže do vodstva.

PXL 100319 23885039

U drugom dijelu Osijek je krenuo žustro, a to im se isplatilo u 60. minuti kad se nakon kornera Pilja, u petercu najbolje snalazi Marić koji novim pogotkom preuzima vodstvo na ljestvici najboljih strijelaca HNL-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do kraja susreta najbolju prigodu propustio je danas debitant Kleinheisler koji iz trka puca, ali lopta odlazi malo preko grede. U redovima Osijeka dobru partiju danas pružili su Škorić koji bi ulaskom Kleinheislera mogao dobiti puno više slobode prema naprijed, zatim već spomenuti Kleinheisler te Marić dok je dužnik cijelog proljeća ostao Grgić koji se trudi, ali zasad njegovi ubačaji ne donose puno prigoda Osijeku.

PXL 100319 23885049

Treba spomenuti i povratak Muzafera Ejupia koji je zaigrao posljednih 10- ak minta susreta i to nakon čak deset mjeseci pauze zbog bolesti.

Sljedećeg vikenda Osijek gostuje u Rujevici, a s obzirom na pobjede Hajduka i Gorice ovog vikenda, svako naredno kolo bit će borba za europska mjesta.

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!