Sport / Nogomet

NK Osijek: Pobjeda u generalki; Prvog dana prodano 200 godišnjih ulaznica!

NK Osijek: Pobjeda u generalki; Prvog dana prodano 200 godišnjih ulaznica!

Nogometaši Osijeka za posljednji test uoči početka nove sezone izabrali su subotički Spartak, koji je prošle godine u prvenstvu Srbije osvojio peto mjesto. Pobjeda od 2:0, ali i dva različita proluvremena.

[important title=Sastavi]OSIJEK: Kardum, Šorša, Smoje, Galić, I.Aleksić, Jugović, Vidaković, Babić, Špehar, Miličević,
SPARTAK: Mirković, Milanković, Vujaklija, Avrić, Dančetić, Čovilo, Tanatić, Katanec, Puškarić, Mišan, Čović. Još su igrali: B. Aleksić, Stevanović, Simović, Bratić, Adamović, Torbica, Nosković, Nikolić, Antonić, Mirić, Mezei.[/important]

Nogometaši Osijeka za posljednji test uoči početka nove sezone izabrali su subotički Spartak, koji je prošle godine u prvenstvu Srbije osvojio peto mjesto. Bijelo-plavi jesu pobijedili, ali u njihovoj igri bilo je dosta nedorečenosti, poglavito u nastavku susreta, kada su se gosti suprotstavili svojom najjačom postavom. Zato je teško dobiti jasnu sliku o vrijednostima sastava Vlade Bilića, koji nas nije uvjerio da je promijenio one glavne stvari koje su prošle sezone bile kočnica. Još uvijek nam to djeluje nekako bojažljivo, ali ostavit ćemo ogradu, jer ipak se radilo o prijateljskom susretu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvih 45 minuta gosti su prvi zaprijetili preko Vujaklije, ali je njegov udarac otišao tik pokraj desne vratnice. Nakon toga i Kardum je morao spašavati jedan pokušaj Čovila, a onda je Osijek konačno preuzeo igru u svoje ruke, a poseban ton davao je raspoloženi Marko Babić. Na koncu, on je bio i strijelac vodećeg pogotka u 33. minuti, koji je inicirao dobrim probojem po desnoj strani Tomislav Šorša, koji je ubacio loptu u sredinu, Miličević je glavom pucao u vratnicu, a odbijenu loptu prihvatio je Babić i kroz šumu nogu zakucao je u donji lijevi kut. Do odmora Osječani su uspjeli poduplati svoju prednost, kada je Ljubojević točnom loptom u for izbacio Miličevića, a ovaj se sjurio u šesnaesterac i onda preciznim udarcem pogodio donji desni kut.

U nastavku susreta Osijek se prvih 20-ak minuta doslovce našao u obruču gostujuće momčadi, a uz to ni obrana baš nije funkcionirala besprijekorno pa je sreća što gosti nisu u tom razdoblju smanjili zaostatak. Najveću priliku za to imali su u 48. minuti kada je Nosković, nakon niza vezanih pogrešaka u obrani Osijeka, zaobišao i Karduma, ali je ispred praznih vrata loptu u korner izbacio Gavrić. Do kraja susreta bila je to uglavnom nogometna uspavanka, pa je zbog toga još ostalo dosta upitnika, poglavito kada je u pitanju Osijek i njegov izgled u novom prvenstvu.

[blockquote]PRODAJA GODIŠNJIH ULAZNICA KRENULA DOBRO
Odluka čelništva NK Osijek da se uvedu godišnje ulaznice po vrlo pristupačnim cijenama pokazala se dobrim rješenjem. Jučer, prvog dana kada su se našle u opticaju, prodano ih je 200-tinjak. Očevici kažu da su se pred tajništvom NK Osijek povremeno čak stvarali i redovi, a igrači su dolazeći na trening začuđeno promatrali neočekivanu gužvu ispred klupskih prostorija. Dakle, ljudi su prepoznali priliku, a u NK Osijeku očekuju da će se konačna brojka prodanih ulaznica izražavati u tisućama. Podsjećamo, godišnja ulaznica za istočnu tribinu stoji samo 150 kuna, ona za Zapad je 50 kuna skuplja, a djeca svoju godišnju ulaznicu mogu dobiti po 50 kuna. Najskuplja su mjesta u ložama. Mjesta u bočnim ložama na godinu koštaju 750 kuna, a u VIP loži 3.000. Ulaznice se mogu kupiti svakog radnog dana u tajništvu NK Osijek od 8 do 15 sati.[/blockquote]

osijek-spartak4

osijek-spartak5

osijek-spartak6

osijek-spartak2

osijek-spartak3

 

Tekst: D. Keler (Glas Slavonije)
Foto: M. Banić (SiB.hr)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!