Sport / Nogomet

Prvijenac Kristala za tešku, ali zasluženu pobjedu Osijeka

Prvijenac Kristala za tešku, ali zasluženu pobjedu Osijeka

Kad neka ekipa odluči kako joj je primarni cilj ne primiti gol, a prema naprijed što napravi, tad je vrlo teško očekivati ljepoticu na zelenom terenu. Upravo takva bila je danas utakmica Osijeka i Istre u kojoj je Osijek na kraju uspio isčupati pobjedu golom posljednjeg pojačanja Kristala Abazaja kojem je loptu dodao Mirko Marić.

Abazaj je tek stigao iz Anderlechta i odmah je lijepo zabio i donio pobjedu svom novom klubu i to predivnom sunčanom vremenu u Gradskom vrtu. Nažalost, igra na terenu djelovala je više poput sumornog zimskog dana.

PXL 170219 23610723

Osijek je više želio pobjedu, ali je teško prolazio čvrstu Istru koja se još uvijek traži u brojnim dolascima igrača. Golmani obiju momčadi bili su gotovo besposleni tijekom susreta, a tek sporadični pokušaji domaćih zagrijali su golmana gostiju, dok je Malenica, koji je danas igrao stotu utakmicu u dresu Osijeka, u slavljeničkom tonu proveo dan na golu.

PXL 170219 23610724

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zekić je na početku iznenadio postavom pa je tako zaigrao Bočkaj koji tijekom tjedna nije trenirao zbog lagane ozljede, ali i Lončar i to u srcu veznog reda iza Lope i Bočkaja. U prvom dijelu to nije djelovalo dobro i protok lopte bio je izuzetno spor, a tome su doprinjeli i krilni napadači Henty i Boban koji nikako da pronađu staru formu.

NK Osijek: 10 stvari koje trebaš znati o Kristal Abazaju

Kibici s istoka će zlurado reći kako svi novo pridošli igrači svoje najbolje partije odigraju kad tek stignu u Osijek, a kasnije padaju u formi pa je tako Henty svojim prvim nastupima kupio tribine, a danas kod tih istih navijača izaziva ljutnju zbog svoje nonšalancije na terenu i hitno će morati početi igrati onako kako je to činio inače će vrlo brzo češće boraviti na klupi negoli na terenu.

PXL 170219 23612318

Osijek je ovom pobjedom ostao sam na drugom mjestu jer su prethodno svi izravni konkurenti u ovom kolu osvojili tek po bod pa je ova pobjeda time važnija i to pred derbi u Maksimiru koji slijedi u nedjelju. Iako je Dinamo daleko odmaknuo na tablici, prilika je to za Osijek da odigra potpuno neopterećenu utakmicu i pokuša odići atmosferu u ekipi koja se mora riješiti grča koji ju je uhvatio nakon uvodnog poraza protiv Hajduka. 

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!