Sport / Nogomet

NK Osijek: Potpisao Kristal Abazaj

NK Osijek: Potpisao Kristal Abazaj

Kristal Abazaj (22 godine) novi je igrač Nogometnog kluba Osijek!

Riječ je o Albancu koji nam je stigao na posudbu iz belgijskog Anderlecht i trebao bi ostati u Gradskom vrtu barem u sljedećih godinu dana. Naime, dogovor dvaju klubova je da Osječani imaju pravo otkupa ugovora u zimu 2020. Abazaj igra na krilnoj poziciji, a po potrebi može biti i središnji napadač. Vrijedno je istaknuti da je, nastupajući za Luftetari u Albaniji, prošle sezone bio proglašen najboljim igračem u tamošnjem nacionalnom prvenstvu.

Imao je odličnu sezonu u Luftetariju

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nogomet je počeo igrati u mlađim kategorijama Dinama iz Tirane, a potom je bio i u Partizaniju. Profesionalnu karijeru započinje u Elbasaniju, da bi ga ubrzo u svoje redove doveo Luftetari. U tom klubu se iskazao odličnim igrama, pa je u siječnju prošle godine potpisao za Skenderbeu, jedan od najboljih albanskih klubova, no oni ga ostavljaju na posudbi u Luftetariju. U prošloj natjecateljskoj godini Abazaj je postigao 11 golova, imao je i tri asistencije, što nije promaklo skautima Anderlechta. „Kraljevski klub“ iz Bruxellesa je, uvažavajući njegovu statistiku u spomenutom albanskom prvoligašu (69 utakmica, 14 pogodaka i 5 asistencija) odlučio dovesti hitrog i okretnog napadača u svoje redove.

Nije bio zadovoljan statusom

Bilo je to početkom srpnja 2018., kada je Abazaj potpisao za Anderlecht u transferu vrijednom 650.000 eura. No, tamo se u dosta jakoj konkurenciji među napadačima nije uspio izboriti za mjesto u najboljem sastavu. Nastupio je u jednom službenom susretu i to protiv Club Bruggea, 16. prosinca i sudjelovao u pobjedi svoje momčadi rezultatom 2:1. Razumljivo je da novi član našeg Kluba nije bio zadovoljan takvim statusom i tražilo se najbolje rješenje i za njega i za Anderlecht. „Šuškalo“ se krajem prošloga mjeseca da bi mogao otići u St. Truiden, ali je ta kombinacija ipak otpala. Posljednjih dana prijelaznog roka u Hrvatskoj dogovorio je dolazak u NK Osijek koji je za njega prikupio svu potrebnu dokumentaciju da bi odmah bio i registriran.

Panucci na njega ozbiljno računa

Za Abazaja se već duže vrijeme govori kako je jedan od najvećih talenata albanskog nogometa. Debitirao je i za najbolju nacionalnu vrstu i to u prijateljskom dvoboju protiv Kosova (0:3) koji je odigran 29. svibnja 2018. godine. Izbornik Albanaca Christian Panucci je za tamošnje medije rekao kako se na Kristala ozbiljno računa i u budućnosti, ali da mu je potrebno igranje u kontinuitetu, a ne sjedenje na klupi ili tribinama. Inače, Abazaj je bio standardan u mladoj U-21 reprezentaciji Albanije za koju je u 8 susreta postigao 3 gola.

Izvor: nk-osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!