Sport / Nogomet

Bijelo-plavi slavili na gostovanju kod Gorice

Bijelo-plavi slavili na gostovanju kod Gorice

U pretposljednoj utakmici 17. kola HT Prve lige nogometaši Osijeka uzvratili su Goričanima za poraz u Gradskom vrtu i nakon preokreta slavili rezultaom 1:2.

Nakon prolaska u polufinale Kupa nogometaši Osijeka vratili su se pobjedama u domaćem prvenstvu. Osječani su došli do pobjede rezultatom 2:1 nakon što je domaćin prvi stigao do vodstva. Deveto je ovo slavlje Osijeka ove sezone, dok je Gorici ovo sedmi poraz, a treći uzastopni.

Domaćin je došao u vodstvo u 12. minuti. Lukasz Zwolinski je odlično asistirao Joeyja Suka koji je izašao ispred Marka Malenice i mirno pogodio mrežu gostiju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izjednačio je Marko Marić iz kaznenog udarca u 40. minuti, a gosti su okrenuli rezultat u 74. minuti golom Alena Grgića. Petar Bočkaj je ubacio iz prekida, a loptu je na drugoj vratnicu sjajno zahvatio Grgić i smjestio je neobranjivo pod samu gredu.

"Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi, ali i Gorici koja nam je pružila jak otpor. Bila je to vrlo zanimljiva, prava prvenstvena utakmica u dosta dobrom ritmu, rekao bih i kvalitetna. Energetski je naša momčad odgovorila bolje nego prije nekoliko dana, u drugom poluvremenu ogleda s Hajdukom na što nas je i protivnik natjerao. Nije se lako vratiti kada gubiš, mi smo u tome uspjeli, što pokazuje i karakter. Tijekom odmora između dva poluvremena dogovorili smo se da nastavimo raditi ono što smo od neke 20. minute pokazivali na terenu, stvarati „trokute“ i višak na njihovoj polovici i često smo uspjevali u tome. Domaćin se prilično ispuhao u prvom dijelu susreta i više se nije uspio vratiti", rekao je trener NK Osijek nakon utakmice te zaključio:

"Protiv vrlo neugodnog i rasterećenog protivnika ovo je iznimno bitna pobjeda. Možemo reći da su to dvostruki bodovi. Sada se trebamo maksimalno koncentrirati na domaći ogled s Interom, dobro se pripremiti za tu utakmicu kako bismo na zimsku stanku otišli u što boljem raspoloženju."

Rezultati by SofaScore

FOTO: Josip Regovic/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!