Sport / Nogomet

VIDEO: Osijek - Celtic 1:0

VIDEO: Osijek - Celtic 1:0

U Slovačkoj je ovog tjedna održan Fragaria Cup na kojem su mlađe kategorije NK Osijeka ostvarile izvrsne rezultate.

Na turniru je sudjelovalo 252 ekipa iz 19 zemalja u 9 devet kategorija.

Osijek je nastupio u kategorijama U-10, U-12 i U-13.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U najmlađoj kategoriji U-10 "Bijelo-plavi" su pobjedili češki Tatran Sedlčany s 3:0, slovački Zemplin Michalovce s 3:2, rumunjski Solmii Buzau s 5:0, ukrajinski DUSSH-17 Kijev s 4:1, ukrajinski Lev Yashin Kijev s 1:0, te ruski DUSSH MKM Moskva s 9:2. Jedini poraz su doživjeli od rumunjske ekipe Electrica 1869 iz Temišvara (1:5).

U četvrtfinalu svladan je slovački SAFI iz Prešova s 3:0, a u polufinalu su "Bijelo-plavi" prošli nakon jedanaesteraca protiv rumunjskog Atletica iz Arada. Bilo je 0:0 nakon regularnog dijela susreta i 2:0 nakon jedanaesteraca.

U finalu su "Bijelo-plavi" ponovno igrali s protivnikom iz skupine i ponovno su poraženi, ovaj put s 1:0, te su turnir završili na drugom mjestu.

Kategorija U-12 je igrala protiv puno poznatijih protivnika. U skupini su svladali rumunjsku Universitateu iz Craiove s čak 7:0, slovačke Košice su svladane s 3:0, a litvaniski Jekabpils Sporta Skola je doživio totalni debakl - Osječani su slavili s čak 15:0! Poljska Olimpia Elblag je poražena s 8:0, a rumunjski Progresul iz Bukurešta s 4:1. Osijek je uvjerljivo osvojio skupinu s gol rzlikom 37:1!

U četvrtfinalu je svladan bjeloruski Dinamo iz Minska s 5:0, a u polufinalu nizozemski ADO Den Haag s 3:0. U finalu se Osijek susreo s najzvučnijim klubom na turniru, škotskim Celticom iz Glasgowa, kojeg su "Bijelo-plavi" dječaci porazili s 1:0 i osvojili turnir!

Osječki vratar Kruno Bašić proglašen je najboljim vratarem.

U kategoriji U-13 Osijek je u skupini porazio bjeloruski Dinamo iz Minska s 2:1, litvanski Žalgiris iz Vilniusa sa 7:0, slovački Marhan s 6:1, te češki Vratimov s čak 16:0. Jedini poraz "Bijelo-plavi" su doživjeli od rumunjske Universitatee iz Cluj-Napoce i to minimalno 0:1.

U četvrtfinalu su Osječnai svladali rumunjski Ramnicu Sarat s 2:0, a u polufinalu su bili bolji od rumunjske Steaue Sudului s 1:0. U finalu su Osječani poraženi od bjeloruske ekipe Salyut Belgorod, minimalno 0:1.

Najbolji strijelac je Osječanin Luka Batarilo-Čerdić, a za najboljeg igrača je proglašen Josip Gačić.

NK Osijek je izrazito uspješno završio sudjelovanje s jednim prvim i dva druga mjesta.

Tekst: www.nk-osijek.hr

VIDEO: Osijek - Cetic 1:0

  

  


Izdvojeno

Reci što misliš!