Sport / Nogomet

Osijek svladao Hajduk za polufinale kupa

Osijek svladao Hajduk za polufinale kupa

Nogometaši Osijeka svladali su Hajduk u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog Kupa rezultatom 2:1. Osijek je poveo s dva pogotka prednosti, ali je opuštanje u drugom dijelu dovelo utakmicu u nemirne vode nakon smanjenja rezultata. Ipak, do kraja je Osijek uspio iskontrolirati susret i plasirati se u polufinale.

Osijek je mogao povesti odmah u prvoj minuti, ali Mariću jedna lopta malo bježi pa umjesto po lopti, Marić udara po golmanu Hajduka i ozljeđuje ga što je čini se utjecalo na njegove kasnije reakcije.

Nakon toga, Hajduk je preuzeo inicijativu, ali se sredinom poluvremena Osijek budi i kreće u napad. Nakon dvije lijepe akcije prvo je gol zabio Bočkaj, a nakon njega i Henty kod čijeg gola je Posavec na sreću domaćina loše reagirao. Sigurno vodstvo Osijek je odmah mogao i povećati. ali Posavec dobro reagira pa se na poluvrijeme odlazi s 2:0.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

FOTO i VIDEO Pogledajte koreografiju Kohorte za heroje Rosinjače!

Kako je počeo prvi, tako je počeo i drugi dio. Marić izbija sam pred golmana Hajduka i promašuje, a nakon toga Hajduk opet gospodari terenom i prvo pogađa vratnicu, a nakon toga i smanjuje rezultat, a Malenica se ističe i jednom lijepom paradom i spriječava potpuni povratak Hajduka u utakmicu.

Domaći su se ipak nakon toga trgnuli, a ulazak Pilja i Lončara donosi novu energiju prema naprijed pa susret privode kraju bez dodatnih stresova. U polufinalu Kupa već čekaju Rijeka i Inter, a očekuje se kako će im se pridružiti i Dinamo.

Foto: Davor Javorović/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!