Sport / Nogomet

U HNS-u opet "zaboravili" na Osijek

U HNS-u opet

Posljednjih dana lome se koplja oko toga tko će ugostiti reprezentaciju u jesenskoj kampanji kada će se odigrati posljedni čin kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Posljednjih dana lome se koplja oko toga tko će ugostiti reprezentaciju u jesenskoj kampanji kada će se odigrati posljedni čin kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

hrvatska-wales495
Hrvatska-Wales (Osijek, 2010).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nedavno je potvrđeno, Zagreb će ipak ugostiti Izrael, što je izazvalo nezadovoljstvo najviše među Splićanima. Premda je i Slaven Bilić nekoliko puta rekao da bi volio igrati ponovno na Poljudu. Split je međutim bio domaćin susreta s Gruzijom, dok je posljednja kvalifikacijska utakmica s Latvijom obećana Rijeci. Osijeka opet nema ni na mapi...

- Nezadovoljni smo kako nas se tretira u HNS-u. Osijek se sustavno zapostavlja kada su u pitanju službene utakmice reprezentacije. Tko se još sjeća kada je bila posljednja kvalifikacijska utakmica u Gradskom vrtu? Smatramo da Osijek u svakom ciklusu zaslužuje bar jednu kvalifikacijsku utakmicu reprezentacije. Neka i bude sa suparnikom manje vrijednosti, ali neka bude u Gradskom vrtu - kaže Robert Špehar, predsjednik NK Osijek.

Za one koji se ne sjećaju, evo podsjetnika o nastupima Hrvatske nogometne reprezenacije u Gradskom vrtu od 1990. godine pa do danas:

Hrvatska - Mađarska 1996. (prijateljska)
Hrvatska - Latvija 2001. (kvalifikacije za SP)
Hrvatska - Estonija 2002. (kvalifikacije za EP)
Hrvatska - Iran 2006. (prijateljska)
Hrvatska - Wales 2010. (prijateljska)

Od skoro 90 službenih utakmica koja je Hrvatska odigrala u Lijepoj našoj, Osijek, kao četvrti grad po veličini u Hrvatskoj i kao grad s trećim najvećim stadionom, je bio domaćin samo pet puta... Zadnju kvalifikacijsku utakmicu smo vidili prije 9 godina. Zaista sramotno.

 

Tekst: D. Keler (Glas Slavonije) | SiB.hr
Foto: Kohorta.Net

 


Izdvojeno

Reci što misliš!