Sport / Nogomet

Istok dočekao Bjelicu s povicima 'Prodana dušo' i 'J*bo te Mamić'

Istok dočekao Bjelicu s povicima 'Prodana dušo' i 'J*bo te Mamić'

Osim magle i slavlja Dinama, jučerašnji derbi u Gradskom vrtu svakako je obilježio i dolazak Nenada Bjelice, nekadašnjeg ljubimca osječkih navijača.

Nenad je nakon više od 17 godina ponovo kročio na Gradski vrt, ali na krivoj strani, na klupi Dinama. Navijačka ikona jako se teško postaje, ali lagano se taj status gubi. Sjećamo se 2000. kad je Bjelica predvodio onu generaciju koja je harala Europom i borila se za naslov prvaka. Kohorta je tada Nenadu pjevala tada čak i pod prozorom njegovog stana, a pjesma "Jedan je Bjelica Nenad" orila se s tribina Gradskog vrta čak i godinama nakon njegovog odlaska.

GALERIJA: Magloviti derbi u Gradskom vrtu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U međuvremenu Nenad je postao trener, i to vrlo dobar, a njegovo ime često se spominjalo kad je Zdravko Mamić mjenjao trenere na Dinamovoj klupi. No svaki put je to ostalo samo na novinskim natpisima, a i sam Bjelica je u intervjujima izjavio kako se on u ne vraća u HNL močvaru dok je ovako stanje već da mu je cilj otić u neku jaču ligu i kako u Hrvatskoj za njega postoji samo Osijek.

I onda krajem prošle sezone Bjelica postaje trener Dinama i prihvaća poziv čovjeka koji je tu močvaru, ako ne napravio, onda svakako najviše napunio.

Poznato je kako su oni najzagriženiji navijači nogometni romantici i ne treba čuditi kako su doživljeli ovaj potez njihovog nekadašnjeg ljubimca. Nenad je kao trener s imenom sigurno imao više ponuda iz klubova ranga Dinama, pa i većih, ali izabrao je biti trener konkurentskog kluba Osijeku. Ali zapravo navijačima je bilo najteže 'za progutati' što je odlučio biti 'Mamićev igrač', a znamo što svi nogometni navijači u Hrvatskoj misle o tom čovjeku. Uostalo, i nedavna sudska presuda ga je i službeno etiketirala kao kriminalca.

Pogled s istoka: ''J(e/a)dan je Bjelica Nenad''

I tako u drugom poluvremenu jučerašnje utakmice glasno je s istoka krenula pjesma "Umro je Bjelica Nenad", a zatim i "Prodano dušo" i "J*bo te Mamić". Iako, sigurno među navijačima Osijeka ima i onih koji Nenadov potez opravdavaju novcima, oni koji su ga ikonom Gradskog vrta i NK Osijeka i napravili, oni su jučer jasno pokazali što sad misle o njemu. 

SiB.hr
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!