Sport / Nogomet

Ubojiti Osijek na Bobanov pogon slavio na Poljudu!

Ubojiti Osijek na Bobanov pogon slavio na Poljudu!

Nogometaši Osijeka slavili su po drugi put u povijesti na Poljudu. S konačnih 2:0 pao je Hajduk, a Osijek je ponovo zasjeo na drugo mjesto tablice.

Od samog početka vidio se jasan koncept igre momčadi Zorana Zekića. Pustili su inicijativu Hajduku, a onda prijetili iz ubojitih kontra napada prvenstveno preko Gabrijela Bobana koji je prije utakmice najavio lov na sva tri boda.

Prvu pravu prigodu za Osijek propustio je Kamenar koji je neometan s linije jedanaest metara pucao preko gola. Nakon pola sata igre Osijek je došao u vodstvo. Hajradinović je izbacio Bobana u kontru, ovaj zaobilazi Posavca, a onda sjajno iz kosa puca i pogađa prazan gol za slavlje Kohortaša pristiglih u Split.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom dijelu Hajduk je krenuo znatno žustrije. Said, koji je ušao u igru na poluvremenu, unosio je dosta živosti u igru Splićana, ali Hajduk nije uspjevao zabiti gol. Najbliže golu bili su kad je lopta i ušla u vrata Malenice, ali Bebek svira zaleđe i rezultat ostaje nepromijenjen.

Tad, u jeku napada Hajduka u periodu do 60. minute, danas sjajni Gabrijel Boban povlači kontru, dodaje za Marića, a ovaj kratko odbija loptu i onda ju zakucava u gol Posavca za konačnih 2:0. Do kraja utakmice Hajduk nije uspjevao ozbiljnije ugroziti gol Osijeka koji se odlično branio i tako slavio na Poljudu nakon više od 10 godina.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixell

 


Izdvojeno

Reci što misliš!