Sport / Nogomet

Osijek na Poljudu: ''Prošla su vremena kad se nismo nadali bodovima u Splitu''

Osijek na Poljudu: ''Prošla su vremena kad se nismo nadali bodovima u Splitu''

Dobro raspoloženje vratilo se na lica Osječana nakon prošlotjedne (lake) pobjede u Zaprešiću. Pred njima je danas zasigurno puno teži ispit i to na Poljudu protiv Hajduka.

„Prošla su vremena kada je Osijek u Split putovao bez nekih posebnih očekivanja“, rekao je, između ostaloga, naš trener Zoran Zekić na redovitoj konferenciji za novinare, održanoj dan uoči puta u Dalmaciju.

Osječki kormilar je istaknuo i određene poteškoće koje ima s ozlijeđenim i kartoniranim igračima, ali i odlučnost da se u još jednom derbiju  odigra kvalitetno s vjerom u pozitivan ishod ogleda s Hajdukom…

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nažalost među Osječanima neće biti nekoliko važnih karika u dosadašnjem dijelu prvenstva pa će tako izostati Mudradžija i Henty zbog ozljede te bombarder Bočkaj koji je sakupio tri žuta kartona.

Ipak, u redovima Osijeka zbog toga nema mjesta defetizmu pa osim Zekića optimizam ne kriju ni prvotimci:

"Zašto bih skrivao optimizam? Mislim da smo bolji od Hajduka, no to ćemo morati potvrditi pred njihovom publikom. Ne, uopće mi nije krivo što se neće igrati pred praznim tribinama, naprotiv. Jednom sam sa Zagrebom tamo igrao, a da nije bilo gledatelja. Osjećaj je bio čudan, nije to ozračje u kojem se igra nogomet. Uvijek je u Splitu i svim gostujućim momčadima poseban motiv, pa bih osobno želio da bude što više navijača. Čujem da dolaze i naši u lijepom broju, nadam se da ćemo ih razveseliti," rekao je Gabrijel Boban koji je u prvom dodiru s loptom nakon ozljede odmah i zabio gol za konačnih 3:0 u Zaprešiću.

Splićani će imati i motiv više protiv Osijeka s obzirom da im je ovo posljednja utakmica na Poljudu prije negoli on zatvori svoja vrata na iduće četiri domaće utakmice zbog kazne koju su zaradili protiv Dinama. Nadamo se kako će zasigurno solidno popunjeni Poljud biti i motiv više za Bijelo-plave koji će željeti utišati stadion i prije nego se njegove tribine isprazne.

SiB.hr
Foto: Ivo Čagalj/Pixell

   

   


Izdvojeno

Reci što misliš!