Sport / Nogomet

Osijek nakon gotovo tri godine slavio u Zaprešiću

Osijek nakon gotovo tri godine slavio u Zaprešiću

Nogometaši Osijeka napokon su odigrali utakmicu bez stresa i lako svladali svog protivnika. S uvjerljivih 3:0 pao je Inter iz Zaprešića u jednosmjernoj utakmici od samog početka.

Mučio se Osijek u prvom dijelu i ponovo se činilo kako će to biti scenarij kao u prošloj utakmici kad je Gorica odnijela puni plijen u Gradskom vrtu, ali su ovoga puta napadači proradili u drugom dijelu i Osijek je došao do važna tri boda.

Iz prvog dijela bilježimo dobre prigode Bočkaja i Hajradinovića dok je onu najbolju propustio jučer vrlo dobri Pušić koji je pogodio vratnicu. Inter je imao tek polu prigode pa je Malenica bio gotovo besposlen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom dijelu Osijek je krenuo još snažnije prema naprijed i isplatilo se to kad je požrtvovni Janža klizečim starom odnio jednu loptu kod kornera, probio uz liniju i uposlio Marića koji ovo jednostavno nije mogao promašiti i gura loptu u nebranjenu mrežu s svega metra od gol linije.

Odmah nakon toga Henty se sjurio prema golmanu domaćina, ruši ga Dalić kojem je to drugi žuti karton (i prvi je zaradio starom na Nigerijcu, op.a.) pa Inter ostaje bez jednog igrača u polju. Loptu na 17 metara namješta Bočkaj za kojeg je to pola gola, a drugi dio odrađuje lukavim udarcem po zemlji i vara živi zid i golmana i to je kraj nadanja za Inter.

Do kraja susreta Osijek je suvereno gospodario terenom pa su prigodu dobili i oporavljenici Pilj i Boban, a ovaj potonji prvu loptu, nakon asistencije Lope, zabija u mrežu za konačnih 3:0.

U idućem kolu Osijek gostuje u Splitu protiv Hajduka koji je jučer protiv Dinama odigrao vrlo slabu utakmicu pa će i oni zasigurno tražiti iskupljenje protiv Osijeka koji ih je svladao u prvom kolu s visokih 4:1 i pokrenuo lavinu loših rezultata splitskog kluba. U tom susretu Osijek će biti svog bombardera Petra Bočkaja kojem bi bura kao ona jučerašnja na Poljudu bila kao stvorena za nekoliko projektila prema Posavcu.

Foto: Matija Habljak/Pixell

  


Izdvojeno

Reci što misliš!