Sport / Nogomet

Policija došla po Širića u njegovu vikendicu i odvela ga u zatvor

Policija došla po Širića u njegovu vikendicu i odvela ga u zatvor

Bivši nogometni sudac Željko Širić uhićen je u utorak kasno popodne u svojoj vikendici na ušću Karašice i odveden na izdržavanje četverogodišnje kazne zbog primanja mita.

Nakon pravomoćnosti presude, Širić je godinu i pol dana odgađao odlazak u zatvor, opravdavajući se liječničkom dokumentacijom i bolešću te obvezama na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, gdje je unatoč pravomoćnoj presudi za težak kriminal u sportu predavao studentima tjelesni odgoj.

Širiću je u kolovozu posljednji put odobrena odgoda odlaska na izvršavanje kazne, da bi županijski sud u Osijeku 13. rujna odbio novi Širićev zahtjev. Osječki nogometni moćnik nije se pojavio u zatvoru, pa je po njega došla policija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Širić je prvi puta uhićen prosinca 2011. godine u Zagrebu sa Stjepanom Djedovićem, a bila je to afera koja je potresla nogometne krugove, ali i javnost u Hrvatskoj. Tadašnji Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš, kao pouzdanik Uskoka, ponudio mu je mito od 30 tisuća eura, što je ovaj prihvatio te tako razotkrio dugogodišnju praksu podmićivanja u sudačkoj organizaciji.

SiB.hr
FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!