Sport / Nogomet

Nova bomba Bočkaja za remi na Rujevici

Nova bomba Bočkaja za remi na Rujevici

Nogometaši Osijeka odigrali su možda i najbolju utakmicu u povijesti novog riječkog stadiona na Rujevici i stigli do boda protiv Rijeke.

Reprezentativna pauza očito je dobro iskorištena pa je igra Osijeka konačno dobila prave obrise. Posebno se to vidjelo u prvome dijelu kad Rijeka jednostavno nije imala odgovor na visoki presing Osijeka i to uz samo dva prekršaja. 

Može Osijek žaliti i za nekom od prigoda u tom dijelu kad nisu precizni bili Mudražija, Marić i Hajradinović. Najbolju prigodu za Rijeku nije iskoristi Heber kojem je Malenica istračavanjem odlično skratio kut i blokirao udarac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I u drugom dijelu Osijek je bio odličan, ali je nakon jedne greške Janže i izgubljene lopte Heber zabio za vodstvo i pritom se i ozlijedio.

Srećom po Osijek, brzo je stigao do izjednačenja. Bočkaj je još jednom namjestio svoju nogu i sjajno pogodio oko živog zida za, pokazat će se kasnije, konačnih 1:1.

Treba spomenuti i kako je sudac Fran Jović ponovo dosudio poprilično lošu utakmicu na štetu obje ekipe kad je propustio dosuditi dva penala, po jedan na obje strane, zatim svirati kraj prvog dijela prije isteka službenog vremena i uz puno drugih pogreška, pa ne čudi skandiranje riječke publike usmjereno prema HNS-u. Suci su još jednom pokazali kako jednostavno nisu na razini jednog derbija kakav je ovaj bio.

Osijek sviju sljedeću utakmicu igra već u srijedu i to protiv Zagorca u Kupu, a zatim narednog vikenda u Gradskom vrtu gostuje Gorica.

Rezultati by SofaScore

SiB.hr
Foto: Goran Kovačić/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!