Sport / Nogomet

Ljubojević tri, Špehar dva - to se traži!

Ljubojević tri, Špehar dva - to se traži!

Nogometaši Osijeka dobro su otvorili seriju prijateljskih utakmica u BiH. Uvjerljivih 5:0 protiv Tomislavgrada koji, ruku na srce, ne pripada kategoriji jakih opomenata ipak veseli.

Posebno činjenica da je svih pet pogodaka postignuto u istom poluvremenu, a nije nevažno da su ih postigli ljudi od kojih se dosta očekuje u novoj sezoni. Goran Ljubojević je zabilježio hat-trick, a dva je pogotka u pobjedi dodao mlađahni Dino Špehar. Za obojicu odlično da rastjeraju stalne ulične predrasude. Za Ljubojevića govore da se trom i neefikasan, a za Dinu da ga, i više nego što bi trebalo, gura tata Robert. Ne postoji bolji način da se utišaju ti zluradi komentari od ovog - zabijanja pogodaka. Važnije od "zlih jezika" je to da ohrabruje buđenje Osijekovih napadača. Proljetos su uglavnom drijemali, a to je donijelo brojne probleme.[inset side=right]Šorša na desnom boku? Nije definitivna odluka, ali nije ni daleko od realizacije. Ovisit će isključivo o stanju Ivana Ibriksa[/inset]
Prirodno, trener Vlado Bilić u pozitivnim je tonovima opisivao nastup u Tomislavgradu.

- Pokazali smo mnogo dobrih stvari. Nismo uopće bili loši ni u prvom dijelu, imali smo nekoliko prilika, ali nismo ih realizirali. U nastavku utakmice od rezultata me više veseli način na koji smo igrali. Protok lopte bio nam je odličan, nije se kompliciralo, već se igralo "iz prve ili druge". Dobro je bilo - zadovoljno je referirao Bilić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naravno, ne treba od "muhe praviti slona", jer kada Osijek igra protiv BiH trećeligaša očekivana je takva pobjeda, ali tijekom prethodnih pripremnih razdoblja ponekad su i takvi, pa i slabiji, suparnici znali bijelo-plavima napraviti probleme. Danas to očito više nije slučaj i to treba cijeniti.

Inače, zanimljivo je bilo vidjeti gdje će zaigrati Tomislav Šorša. Osvanuo je u prvoj momčadi - na desnom boku. Dakle, Šorši na "beku" nije bila priča za jedan dan. Ipak se o tome ozbiljno razmišlja.

- Nije to definitivna odluka. U ovom je trenutku tako jer je Ibriks u objektivnom zaostatku budući da je propustio neke treninge u Osijeku. To je glavni razlog zašto je Šorša ispred Ibriksa. Jasno, moramo imati i pričuvne opcije za sve pozicije, a pripreme su idealno mjesto za isprobavanje tih varijanti. Na kraju, tko bi bio sretniji od mene da imam Ibriksa u formi od prije ozljede - kaže Bilić.

Ako smo dobro protumačili, sve će ovisiti zapravo o - Ivanu Ibriksu. Ako bude zdrav i u pristojnoj formi, držat će svoju poziciju.

Zasad je slika bijelo-plavih vrlo dobra, ali treba znati da će tek ispiti protiv prvoligaških sastava reći pravu istinu. Takvi ogledi dolaze brzo, već u utorak protiv Zrinjskog u Mostaru. Sve dotad je "zagrijavanje na radnu temperaturu"...

TEKST: Dalibor KELER (Glas Slavonije)   


Izdvojeno

Reci što misliš!